Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:51 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 23:07

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 94η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Μέσα σε μιά αληθινή δημοκρατία, το να είσαι άρχοντας δεν θεωρείται πλεονέκτημα, αλλά ένα επίπονο καθήκον.

- Η ονομασία της Ρώμης, που προήλθε απο τον Ρωμύλο, είναι Ελληνική και σημαίνει δύναμη.

- Στη Ρώμη της αρχαιότητας κανένας πολίτης δεν αποκλειόταν απο το δικαίωμα της ψήφου, κι ο ρωμαϊκός λαός ήταν πραγματικά κυρίαρχος δικαιωματικά και στην πράξη.

- Όπως η διατροφή των υγιών ανθρώπων δεν είναι κατάλληλη και για τους αρρώστους, έτσι δεν μπορούμε να κυβερνούμε ένα διεφθαρμένο λαό με τους ίδιους νόμους που ταιριάζουν σ'ενα καλό λαό.

- Σ' όλους τους λαούς του κόσμου δεν είναι καθόλου η φύση, μα η κοινή γνώμη που αποφασίζει την επιλογή των απολαυσεών τους.

- Όταν η νομοθεσία εξασθενεί, τα ήθη εκφυλίζονται.

- Για κάποιους στην αρχαιότητα μια αληθινή τιμωρία θα ήταν λιγότερο αυστηρή απ΄την ατιμωρησία.

- Μέσα στα χριστιανικά κράτη του μεσαίωνα κανένας και ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει σε ποιόν ήταν υποχρεωμένοι να υπακούει, στον ηγεμόνα ή στον ιερώμενο.

- Το κάθε τι που διασπά την κοινωνική ενότητα δεν αξίζει τίποτα. Όλοι οι θεσμοί που φέρνουν τον άνθρωπο σε αντίθεση με τον εαυτό του δεν έχουν την παραμικρή αξία.

- Στη δημοκρατία - έλεγε ο Μαρκήσιος ντ' Αρζανσόν - ο καθένας είναι απόλυτα ελεύθερος σε σχέση με ο,τι δεν βλάφτει τους άλλους.

- Τα μεγαλιθικά έργα και τα αγάλματα της αρχαιότητας με τις δυνάμεις που τα φόρτιζαν έπαιξαν ρυθμιστικό ρόλο στα φυσικά φαινόμενα.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 800 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 10:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!