Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  6:23 μμ
Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 18:26

Ειδικός αποκαλύπτει: Πώς θα χάσετε βάρος με περπάτημα αν είστε άνω των 50

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το περπάτημα είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη πρακτική η οποία συμβάλλει στην απώλεια βάρους. 

Το περπάτημα βοηθά στην καλή κυκλοφορία του σώματος, διεγείρει την καρδιά, βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών και στη δημιουργία νέων κυττάρων αίματος.

Μια κοινή παρανόηση στη βιομηχανία υγείας, ευεξίας και φυσικής κατάστασης είναι ότι η απώλεια βάρους προέρχεται μόνο από αυστηρή άσκηση και βάρη, δεν είναι όμως αλήθεια. Ειδικά για άτομα άνω των 50 ετών, οι δραστηριότητες χαμηλής πρόσκρουσης, όπως το περπάτημα, έχουν πιο ευεργετικά αποτελέσματα από τα βάρη.

Μια ειδικός, γηριατρική κινησιολόγος και ιδρύτρια της Mouvement Geriatric Physiotherapy μίλησε στο Best Life και εξήγησε πώς θα χάσετε κιλά μόνο με το περπάτημα αν είστε πάνω από 50 ετών.

Πώς θα χάσετε βάρος με περπάτημα, αν είστε άνω των 50

«Η πρώτη στρατηγική για την αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι να περπατάτε με σταθερό, επιταχυνόμενο ρυθμό» λέει στο Best Life.

Αυτό σημαίνει ότι ο καρδιακός σας ρυθμός θα πρέπει να είναι ελαφρώς αυξημένος ώστε να αισθάνεστε έναν ήπιο ιδρώτα. Ένα γρήγορο περπάτημα συνήθως δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και το σώμα παραμένει στην αρχική γραμμή. Επομένως, για να αλλάξει το σώμα σας, αυξήστε το ρυθμό έτσι ώστε να περπατάτε αρκετά γρήγορα αλλά όχι να τρέχετε.

Μαζί με τη ρουτίνα περπατήματος, προτείνεται να προσθέσετε μερικές ασκήσεις. Αυτή η στρατηγική συμπληρώνει την προετοιμασία των μυών για δύναμη και αντοχή. Για παράδειγμα, μετά από 15 λεπτά περπάτημα, σταματήστε και κάντε 10 κινήσεις στη φτέρνα σας (μπρος και πίσω) και συνεχίστε το περπάτημα. Μετά από 15 λεπτά καθίστε και σηκωθείτε 10 φορές.

Βρείτε έναν φίλο που περπατάει και κάντε μαζί προπονήσεις. Το περπάτημα με κάποιον φίλο δημιουργεί ασφάλεια και βελτιώνει τους κοινωνικούς παράγοντες της υγείας, όπως η μοναξιά, η κατάθλιψη και η απομόνωση. Πέραν αυτού όμως, αν περπατήσετε με έναν φίλο σας θα δείτε πως χωρίς να το καταλάβετε θα περπατήσετε περισσότερο.

Το νερό έχει πολλά οφέλη για την απώλεια βάρους. Το να παραμένετε ενυδατωμένοι όταν περπατάτε για να χάσετε βάρος είναι σημαντικό, ειδικά για άτομα άνω των 50 ετών. Το νερό αναπληρώνει την ενέργεια που χάνει το σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ακόμα και όταν δεν ιδρώνουμε σωματικά, το σώμα μας, στην πραγματικότητα, «ιδρώνει» και πρέπει να αναπληρώσουμε αυτά τα αποθέματα. Η αφυδάτωση μπορεί να είναι σοβαρή ή ακόμα και θανατηφόρα.

Σε αντίθεση με ό, τι πολλοί μπορεί να πιστεύουν, η αποκατάσταση είναι ένα ζωτικό μέρος της απώλειας βάρους. Το σώμα χρειάζεται άφθονο χρόνο για να ξεκουραστεί από την άσκηση. Εναλλάσσετε μια ημέρα ανάπαυσης με μία ημέρα άσκησης. Σε αυτές τις περιόδους ανάπαυσης, συνεχίστε με τη διατροφή και την ενυδάτωσή σας και δείτε ότι θα είστε σε θέση να περπατήσετε περισσότερο.

pronews.gr

Διαβάστηκε 82 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News