Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  6:34 μμ
Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 17:46

Επίτιμη Δημότης Ναυπακτίας η Δρ.Ολυμπία Βικάτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίτιμη Δημότης Ναυπακτίας η Δρ.Ολυμπία Βικάτου

Β.Γκίζας: «Για όλα όσα έχετε και έχουμε από κοινού καταφέρει, αισθανόμαστε υπερήφανοι»

Επίτιμη Δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ.Ολυμπία Βικάτου σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπακτίας.

Την Δρ.Ολυμπία Βικάτου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου και της Υπουργού Πολιτισμού Δρ.Λίνας Μενδώνη.

Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης την τελετή ο υφυπουργός Πολιτισμού κ.Ιάσονας Φωτήλας, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ.Θανάσης Παπαθανάσης και κ.Χριστίνα Σταρακά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος κ.Χρήστος Παΐσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ.Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας κ.Άγγελος Σταυρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.Ντίνος Τσουκαλάς, κ.Γιώργος Σιμάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ναυπακτίας κ.Γιώργος Σιαμαντάς και κ.Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δ.Ναυπακτίας κ.Μαρίνα Ρισβά-Πατακοπούλου, o δημοτικός σύμβουλος κ.Σπύρος Γουρζής, ο Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ.Ανδρέας Βλαχόπουλος, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής κ.Γιώργος Κοτρώνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπάκτου κ.Κώστας Σταυρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής κ.Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος, πλήθος στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στην προσφώνησή του ο κ.Γκίζας ανέφερε:

«Σεβασμιώτατε,

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,

Κυρίες και Κύριοι,

 

Η Ναυπακτία, ο τόπος με τη μακραίωνη ιστορία και παράδοση, έχει σήμερα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας υποδέχεται σε μία ξεχωριστή εκδήλωση.

 

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ομόφωνα ψήφισε και ανακήρυξε την Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Δόκτορα Ολυμπία Βικάτου, Επίτιμη Δημότη Ναυπακτίας, εκφράζοντας με την ομοφωνία του την κοινή μας αντίληψη για τη σημαντική προσφορά της

στον τόπο μας, αλλά και την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας για το σημαντικό της έργο.

 

Η Ολυμπία Βικάτου από σήμερα είναι ξεχωριστή συνδημότισσά μας και αυτό γιατί της οφείλουμε πολλά.

 

Η ίδια συνέβαλε ουσιαστικά και καθοριστικά στη στερέωση, αναστήλωση, ανάδειξη και προβολή των μνημείων του Δήμου Ναυπακτίας. 

Εμβληματικότερο έργο όλων, η αναστήλωση των επιθαλάσσιων τειχών του Ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου.

Επίσης, η ίδρυση του πρώτου Μουσείου Βυζαντινής Ιστορίας στο Κάστρο της πόλης μας.

Η ανασκαφή, αποκάλυψη, στερέωση και ανάδειξη του Βεζύρ Τζαμιού. 

Η αποκατάσταση των οθωμανικών κρηνών. 

Η συντήρηση και προβολή εκκλησιαστικών μνημείων της Ναυπακτίας, καθώς και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κάστρου του Αντιρρίου, που προσφάτως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Κυρίες και κύριοι, 

Η Ολυμπία Βικάτου δεν είναι μόνο μία δημόσια λειτουργός. 

Η πορεία της μέχρι σήμερα και το πολύτιμο έργο που έχει πραγματώσει, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Και αυτό γιατί αποτελούν υπόδειγμα έμπρακτης αγάπης και συνεισφοράς στον πολιτισμό και τη χώρα μας.

Επιτρέψτε μου, στο σημείο αυτό, να αναφερθώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν.

Στον υποδειγματικό επαγγελματισμό της.

Στην πολυετή και αδιαμφισβήτητη εμπειρία της.

Στη συνεργατικότητά της.

Στη βαθιά και πολυεπίπεδη γνώση της.

 

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μετουσιώθηκαν στην απτή παρακαταθήκη που άφησε πίσω της ως Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Και φυσικά όλα όσα προανέφερα θα συμβάλουν στο να αφήσει το ξεχωριστό αποτύπωμά της και στη νευραλγική θέση που έχει αναλάβει στη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν είναι υπερβολή να πω ότι είναι τιμή για όλους μας το γεγονός ότι έχουμε συνεργαστεί μαζί της και παραμένει τιμή για όλους μας το ότι συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε παράγοντας καρπούς που οι επόμενες γενιές δε θα μνημονεύουν μόνο, αλλά θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους.

 

Αξιότιμη κυρία Βικάτου,

Είθε αυτή η τιμητική διάκριση στο πρόσωπό σας να λειτουργήσει ως γέφυρα ακόμη πιο σημαντικών συνεργασιών που θα ενισχύσουν τους ήδη ισχυρούς δεσμούς σας με τον τόπο μας.

Για όλα όσα έχετε, και έχουμε από κοινού καταφέρει έως σήμερα, με αφοσίωση και ζήλο, αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι».

Διαβάστηκε 74 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News