Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  7:16 πμ
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 11:02

Αγρίνιο: Η πίστα θαλάσσιου σκι στον Αχελώο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόκειται για την διώρυγα απαγωγής της τεχνικής λίμνης της Στράτου επί του Αχελώου ποταμού που την δεκαετία του 1990, με αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου προς την ΔΕΗ, διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να γίνει πίστα για το θεαματικό άθλημα του θαλασσίου σκι.

Τα πλεονεκτήματά της είναι το απόλυτα φυσικό περιβάλλον με τα καθαρά νερά και η εύκολη πρόσβαση σε αυτή.

Υπήρξε για αρκετά χρόνια το προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας και Κατά έχουν διεξαχθεί στο χώρο αυτό, εκτός από τοπικούς, πανελλήνιοι αλλά και διεθνής αγώνες. Είναι ένας χώρος μοναδικός που πρέπει συνεχώς να προβάλετε και να αξιοποιείται σε πολλά επίπεδα.
Φωτο από διεθνής αγώνες του 2020.

ΥΓ. Για την ιστορία να αναφέρω ότι η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση της πίστας μέσω της τηλεόρασης έγινε από την δημοσιογραφική ομάδα του τότε Πολυκλαδικού Λυκείου Αγρινίου (αρχές δεκαετία του 1990) στην εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης "Ραντεβού το Μεσημέρι" του Βαγγέλη Παπαδόπουλου.

δείτε το βίντεο: https://www.facebook.com/giannis.giannakopoulos.142/videos/246776792035922?locale=el_GR

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 197 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 11:08
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία