Δευτέρα, 8η Ιουλίου 2024  5:10 πμ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 09:54

Κώστας Καρπέτας: Στάση πληρωμών - Στον αέρα τα έργα στην Δυτική Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας έκανε την εξής δήλωση:

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε και πάλι η σοβαρή κατάσταση που επικρατεί με την εκτέλεση των έργων στην Δυτική Ελλάδα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρωστάει 32 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνικές εταιρείες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε στάση πληρωμών και πάγωμα πολλών απαραίτητων έργων για την τοπική κοινωνία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος, παραδέχθηκε το πρόβλημα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, μετά από σχετική ερώτηση της παράταξής μας, όπου επί της ουσίας ομολόγησε «στάση πληρωμών» εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής.

Όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν, τα έργα αυτά είναι κρίσιμα για την ασφάλεια και συντήρηση βασικών υποδομών και δικτύων. Ωστόσο, καθυστερούν ή σταματούν λόγω της στάσης πληρωμών και των συνεχών παρατάσεων.

Την προβληματική χρηματοδότηση των έργων στην Δυτική Ελλάδα είχαμε ως παράταξη επισημάνει και προεκλογικά, ωστόσο τότε δεν είχαμε πάρει καμία απάντηση από την Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη, η οποία προτίμησε να καταφύγει στην ένοχη σιωπή.

Σήμερα, η τύχη μιας σειράς έργων στην Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στον αέρα, καθώς την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση με τη χρηματοδότησή τους, έρχεται να επιτείνει η καθυστέρηση πληρωμής έργων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ σε όλη τη χώρα. Για το θέμα αυτό προσφάτως, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών έκανε παρέμβαση με προειδοποιητική επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οριστική διακοπή, λόγω απλήρωτων λογαριασμών.  

Καλούμε έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη να πιέσουν τα κυβερνητικά στελέχη με τα οποία φωτογραφίζονται, αλληλοστηρίζονται και αλληλοσυγχαίρονται, να εγκρίνουν τις εκταμιεύσεις των κονδυλιών για την συνέχιση των έργων στην Δυτική Ελλάδα.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να μην προχωρήσει σε υπερδέσμευση πόρων από επόμενους προϋπολογισμούς και να μην υπονομεύσει κάθε προοπτικής δρομολόγησης νέων έργων που έχει ανάγκη η Περιφέρεια.

Τέλος, ζητούμε για άλλη μια φορά από την Περιφερειακή Αρχή να μας απαντήσει δημόσια με ποιον τρόπο θα προχωρήσει στην εξυγίανση των οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστηκε 141 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News