Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  7:44 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 18:51

Δυναμικό παρών από το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ στην κατάθεση αιτήσεων ακύρωσης του νόμου για την τεκμαρτή φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ, για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων –  Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12.00, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόσυρση του νέου Φορολογικού Νόμου που αφορά τις πολύ Μικρές Επιχειρήσεις και τους Αυτοαπασχολούμενους - Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πλήθος προέδρων και εκπροσώπων οργανώσεων και συλλόγων ελευθέρων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων για να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στον άδικο και αντισυνταγματικό αυτό νόμο, ο οποίος αντιμετωπίζει ολόκληρο το κοινωνικό στρώμα των ελεύθερων επαγγελματιών ως εν δυνάμει φοροφυγάδες, φορολογώντας τους για εισοδήματα που δεν απέκτησαν.

Την ίδια ώρα κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, ενώ ταυτόχρονα προσβάλλεται και η υπ’ αριθ. Α1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του.

Αντιπροσωπεία υπό τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνων, κ. Δημήτρη Βερβεσό, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ, κ. Βασίλειος Καμπάνης, επισκέφθηκε την Πρόεδρο του ΣτΕ, κα Ευαγγελία Νίκα, και ζήτησε οι αιτήσεις ακύρωσης να εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και σε σύντομο χρόνο.

436381220 448734127773757 8417379919489912619 n

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΟΦΕΕ, ως το μοναδικό δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο Λογιστών – Φοροτεχνικών και εκπροσωπώντας τις 50 Ενώσεις Μέλη της ανά την Ελλάδα, είχε εκφράσει εξ’ αρχής τη σφοδρή αντίθεσή της κατά του άδικου αυτού τρόπου φορολόγησης των Ελευθέρων Επαγγελματιών, και είχε συντονίσει με το τριτοβάθμιο της όργανο τη ΓΣΕΒΕΕ, όλες τις αντιδράσεις κατά του εν λόγω νομοσχεδίου.

Για το ΔΣ
ο Εκπρόσωπος Τύπου

Δημήτριος Τσαμόπουλος

Διαβάστηκε 98 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News