Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  2:32 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 09:37

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου στη Συνέντευξη Τύπου της Ε.Λ.Φ.Ε.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 12-06-2024 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτ/νιας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας με κύριο θέμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, τις αστοχίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ του Ε.Σ.Α. έκρινε ότι είναι θέματα που αφορούν άμεσα τα μέλη του και έδωσε το παρών απευθύνοντας μάλιστα τον παρακάτω σύντομο χαιρετισμό:

«Ο Ε.Σ.Α και ακούει και αφουγκράζεται και συμμερίζεται την αγωνία των λογιστών για τα τεχνοκρατικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Καταλαβαίνει το φόρτο με τον οποίο έχουν επιβαρυνθεί οι συνάδελφοι λογιστές και ότι σίγουρα δεν αμείβονται καλά για αυτό το φόρτο.

Παρ’ όλα αυτά η άποψη του ΕΣΑ έρχεται σε αντιδιαστολή με την άποψη που ακούστηκε και στη σημερινή εκδήλωση ότι αυτοί που νομοθετούν είναι εκτός αγοράς, ότι δεν ξέρουν τι ψηφίζουν και τι συνέπειες έχουν οι πράξεις τους. Είναι λίγο άδικο να νομίζουμε ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών, ο υφυπουργός, οι οικονομικοί τους σύμβουλοι τι νομοθετούν έχοντας μάλιστα και υψηλότατο επίπεδο σπουδών.

Οπότε εμείς εδώ σήμερα θέλουμε να αναδείξουμε τη ρίζα του προβλήματος και να καταγγείλουμε την πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο το μικρομάγαζο, θέλοντας να το αφανίσει.

Γιατί;

Γιατί συντάσσεται με τα καρτέλ, με τα ολιγοπώλια και δε θα ηρεμήσει αν το μικρομάγαζο δε βγει από τη μέση.

Γιατί το φορολογικό, αυτός ο κεφαλικός φόρος, το χαράτσι που επιβάλλει σε όλα τα μικρομάγαζα η Κυβέρνηση, αυτά τα 3000-4000 ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει φέτος ένας αυτοαπασχολούμενος, είναι τα χρήματα με τα οποία πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού του. Εάν τα πληρώσει δεν θα έχει να πληρώσει το νοίκι ή ακόμα χειρότερα δε θα ‘χει να ταΐσει το παιδί του.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σε συνδυασμό μάλιστα με το ράλι ακρίβειας, με τα νέα τιμολόγια στο ρεύμα από τον Ιούνη,  με τα χαράτσια σύνδεσης ταμειακών με POS, με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, με τη στήριξη στα ολιγοπώλια, τον αποκλεισμό των μικρομάγαζων από τον τραπεζικό δανεισμό, το φαγοπότι από λίγους των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης και των ευρωπαϊκών κονδυλίων κ.λπ. φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Είναι μια απόλυτα συνειδητή επιλογή των κυβερνόντων. Δε θα ηρεμήσουν αν δεν μας βγάλουν από τη μέση.

Και όποιος λέει ότι δεν ξέρουν τι πράττουν, τους δίνει άλλοθι. Πολύ καλά ξέρουν.

Και καλό θα ήταν να σκεφτούμε όλοι το ντόμινο εξελίξεων που δημιουργεί το κλείσιμο του μικρομάγαζου.

Ένα ντόμινο εξελίξεων που θα συμπαρασύρει και όλους τους υπόλοιπους κλάδους, είτε είναι λογιστές που δε θα χουν μαγαζιά πλέον να εκπροσωπούν, είτε επιχειρηματίες στην εστίαση, στα ξενοδοχεία, στα κομμωτήρια κ.α.

Θα λείψουν χρήματα από την αγορά και θα βυθιστούμε σε μια ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ύφεση.

Τελείωσε το αφήγημα του 41%. Προχθές είχαμε ευρωεκλογές που τους στέρησαν αυτό το επιχείρημα.

Ωστόσο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την πολιτική που θέλουν με ορίζοντα 3ετίας, επειδή δεν έχουμε μπροστά μας εκλογές.

Πρέπει να συντονιστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε απαντήσεις προσπαθώντας με κοινούς αγώνες και συντονισμένες δράσεις να ανατρέψουμε το κλίμα, για να καταφέρουμε να υπάρχουμε όλοι μας και την επόμενη μέρα.»

Υ.Γ: Ο Ε.Σ.Α. έγκαιρα, με απόλυτα θετική διάθεση και εγγράφως είχε δηλώσει ότι θα δώσει το παρών στη Συνέντευξη Τύπου, καταθέτοντας μάλιστα και πρόταση για το πως θα μπορούσε να παραχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ασχέτως αν δεν συμπεριλήφθηκε το όνομα του φορέα μας στην πρόσκληση της εκδήλωσης με την ίδια θετική διάθεση παρευρεθήκαμε και χαιρετίσαμε τη συνέντευξη τύπου της ΕΛΦΕ.

Διαβάστηκε 105 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News