Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  2:23 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 18:13

Κυκλοφορεί το βιβλίο «Έλληνες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Έλληνες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας», είναι ο τίτλος του βιβλίου που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Γράμμα».

Συγγραφέας του ο συνταξιούχος δάσκαλος Κωνσταντίνος Γ. Σακαρέλος.   

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολύχρονης και κοπιαστικής έρευνας. Στις 461 σελίδες του μπορεί να διαβάσει ο αναγνώστης για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Μικρασιατικής καταστροφής, για τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές τους εστίες και τον ερχομό τους στην Ελλάδα, καθώς και για τους χώρους και τους τρόπους εγκατάστασής τους στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στον Γαλατά. Καταγράφονται σε αυτό οι ιδιαίτερες πατρίδες τους, οι αρχηγοί των οικογενειών, ο αριθμός των ατόμων καθεμιάς από αυτές, οι υποδομές που δημιούργησε το κράτος για την εγκατάστασή τους, καθώς και τα γενεαλογικά δέντρα των απογόνων τους.

Προγραμματίζεται εκδήλωση παρουσίασής του, για την οποία θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 181 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News