Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  11:53 μμ
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 17:37

Τράπεζες: Στεγαστικά δάνεια για νέους με χρηματοδότηση έως και 90% της εμπορικής αξίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εν αναμονή του νέου, δεύτερου προγράμματος «Σπίτι μου» προϋπολογισμού 2 δις ευρώ που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός και το οποίο εκτιμάται ότι θα διορθώσει μια σειρά στρεβλώσεις του προηγούμενου  με διεύρυνση του ηλικιακού ορίου των δικαιούχων, των εισοδηματικών κριτηρίων κ.λπ, βρίσκονται  οι τράπεζες. Ωστόσο  έχουν ήδη «βγάλει στον αέρα» νέα στεγαστικά με ευνοϊκούς όρους, ώστε να καλύψουν και τους πενηντάρηδες και εκείνους που δεν θέλουν ή μπορούν να περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο που θα τρέξει νέο «Σπίτι μου» ή εικάζουν ότι θα είναι εκτός της  νέας  περίμετρο.

►Διαβάστε επίσης: SSM: «Καμπάνες» 25 εκατ. το 2023 στις ευρωπαϊκές τράπεζες - Ο χάρτης των παραβάσεων

Alpha Πρώτη Κατοικία

Τα νέα στεγαστικά δάνεια – με κοινό χαρακτηριστικό την χρηματοδότηση του ακινήτου εως 90% της αξίας -  αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια αναθέρμανσης της στεγαστικής πίστης όμως το μεγαλύτερο αγκάθι είναι η τιμές των ακινήτων που τα τελευταία χρόνια έχουν …ξεφύγει είτε κάποιος  θέλει να αγοράσει ή να νοικιάσει.

Η Alpha Bank με το νέο στεγαστικό δάνεια για νέους έως 40 ετών, το «Alpha Πρώτη Κατοικία», χρηματοδοτεί με ευνοϊκούς όρους ώς το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ανεξαρτήτως ενεργειακής κλάσης και παλαιότητας.

►Διαβάστε επίσης: Επιτόκια: Λιγοστοί οι «τυχεροί» δανειολήπτες που επηρεάζονται (άμεσα) από τη μείωση της ΕΚΤ - Παραδείγματα

Για τα πρώτα 3 χρόνια παρέχεται η δυνατότητα επιλογής χαμηλού σταθερού επιτοκίου ύψους 2,50% και ανταγωνιστικό κυμαινόμενο επιτόκιο στη συνέχεια, ενώ δεν καταλογίζονται δαπάνες εξέτασης του αιτήματος. Ειδικότερα, η διάρκεια του δανείου είναι από 5 ώς 35 χρόνια, με δυνατότητα για περίοδο χάριτος ώς 2 χρόνια στην αρχή του δανείου, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τις 300.000 ευρώ.

Επιπλέον για την κάλυψη προσωπικών αναγκών που συνδέονται με την απόκτηση στέγης (π.χ. συμβολαιογραφικά, δικηγορικά έξοδα) όλοι οι νέοι πελάτες στεγαστικών δανείων μπορούν να λάβουν από την Alpha Bank προσωπικό δάνειο ως 30.000 ευρώ με προνομιακό σταθερό επιτόκιο 9,90%, χαμηλότερο από το ισχύον τιμολόγιο (ώς 14%).

Το Πρώτο μου Σπίτι της Εθνικής

Σημειώνεται ότι η Εθνική έβγαλε πρώτη νέο στεγαστικό δάνειο «Το Πρώτο μου Σπίτι», για δανειολήπτες ώς 45 ετών, με προνομιακούς όρους χρηματοδοτώντας ώς το 90% της εμπορικής αξίας ακινήτου ενεργειακής κλάσης από Γ' και πάνω. Το συνολικό ποσό του δανείου μπορεί να ανέλθει μέχρι και 350.000 ευρώ. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για τα πρώτα 3, 5, 10, 15, 20, 25 ή 30 έτη, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου φτάνει έως τα 40 έτη.

Στεγαστικό για νέους της Eurobank

Ακολούθησε η Eurobank με το στεγαστικό για νέους ώς 45 ετών, διάρκειας ώς 35 έτη και ελκυστικό σταθερό επιτόκιο για 10 χρόνια στο 4%, χαμηλότερα από τα αντίστοιχα στεγαστικά προϊόντα της τράπεζας, ή σταθερό επιτόκιο για μια αρχική περίοδο. Και σε αυτή την περίπτωση χρηματοδοτείται μέχρι το 90% της αξίας του ακινήτου ενώ προβλέπονται διαδικασίες γρήγορης εκταμίευσης. Σε όλη τη διάρκεια του στεγαστικού υπό προϋποθέσεις μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί προσωρινά η μηνιαία δόση.

Πηγή: Pixabay

imerisia.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News