Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  12:16 μμ
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 17:33

Φωταγωγήθηκε ο ποδηλατόδρομος στον Αγιο Ιωάννη Ρηγανά (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίαν συντόμως αναμένεται να παραδοθεί επίσημα το μεγάλο έργο ανάπλασης-κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμων στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά στο Αγρίνιο,προϋπολογισμού 6.100.000,00 €.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. “Δυτική Ελλάδα 2014- 2020. H σχετική μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου, τον Νοέμβριο του 2019.

Στόχος υπήρξε μία παρέμβαση που θα συμβάλλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος μιας μεγάλης περιοχής με τη δημιουργία ασφαλών υποδομών, την ενίσχυση του πρασίνου και τη δημιουργία χώρων αναψυχής.

Ανακατασκευάστηκε το δίκτυο κίνησης των οχημάτων και παράλληλα κατασκευάστηκε δίκτυο κίνησης ποδηλάτων και πεζών.

Ο διαχωρισμός μεταξύ της κίνησης των οχημάτων και της κίνησης ποδηλάτων και πεζών θα γίνεται µε φυσικό όριο τα υπάρχοντα αρδευτικά κανάλια. Παράλληλα κατασκευάστηκε νέο δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμου, με τα φώτα να «ανάβουν» για πρώτη φορά χθες 6/6.

Στο έργο μπαίνουν οι τελευταίες απαραίτητες «πινελιές» και σύντομα θα είναι ολοκληρωμένο. Μέχρι τέλος του μήνα για την ακρίβεια. Αρκετοί συμπολίτες επιλέγουν το νέο δρόμο για τον περίπατό τους, σκοπός ασφαλώς είναι να αυξηθούν και οι ποδηλάτες που έχουν πλέον την δυνατότητα να κινηθούν με ασφάλεια. Μείζον ζητούμενο είναι επίσης να αποφευχθούν και οι βανδαλισμοί.

dromos riganas fota (4)

Σε όλους τους κυκλοφοριακούς κόμβους κατασκευάστηκαν ράμπες για AMEA, για παιδικά καροτσάκια και άλλα τροχοφόρα αµαξίδια ενώ στον σχεδιασμό έχει ληφθεί υπόψη η κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων.

Συνολικά κατασκευάστηκαν:

– δίκτυο κίνησης οχημάτων μήκους 6.075,00 μ,

– δίκτυο κίνησης ποδηλάτων μήκους 6.075,00 μ,

– δίκτυο κίνησης πεζών μήκους 4.250,00 μ

Δείτε φωτογραφίες:

dromos riganas fota (6)

dromos riganas fota (7)

dromos riganas fota (2)

dromos riganas fota (3)

agrinionews.gr

 
Διαβάστηκε 303 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.