Λόγω των ευρωεκλογών, όπως και οι μαθητών των ΓΕΛ, έτσι και των ΕΠΑΛ θα έχουν μια παύση από την «κούρσα» των πανελλαδικών μέχρι και τις 10/06

Στο μάθημα των Λατινικών, της Χημείας και της Πληροφορικής εξετάστηκαν σήμερα 06/06/24 οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής εξέτασης, οι υποψήφιοι βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία, μια «ανάσα» δηλαδή πριν το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς μετά το «διάλλειμα» των ευρωεκλογών εξετάζονται πάλι την Τετάρτη 12/06 στο μάθημα της ιστορίας, της φυσικής και της οικονομίας, όπου με τα μαθήματα αυτά θα «πέσει» και η «αυλαία» των πανελλαδικών για τα ΓΕΛ.

Πανελλαδικά συνολικά 68.851 υποψήφιοι των ΓΕΛ διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες στις πανελλαδικές είναι 1.552 στα ΓΕΛ και 428 στα ΕΠΑΛ.

Δείτε τι είπαν μαθητές από το Αγρίνιο για τη σημερινή εξέταση:

Για τις πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 04/06/24 οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε 4 μαθήματα ειδικότητας, στο μάθημα της ηλεκτροτεχνίας 2, στο αρχιτεκτονικό σχέδιο, στο ναυτικό δίκαιο - διεθνείς κανονισμοί στη ναυτιλία και εφαρμογές, όπως επίσης στο μάθημα της ιστορία της σύγχρονης τέχνης.

Λόγω των ευρωεκλογών, όπως και οι μαθητών των ΓΕΛ, έτσι και των ΕΠΑΛ θα έχουν μια παύση από την «κούρσα» των πανελλαδικών μέχρι και τις 10/06

Επίσης, να αναφέρουμε ότι στα τέλη Ιουνίου αναμένεται για τους υποψηφίους των ΓΕΛ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού, ενώ περίπου στα τέλη Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

sinidisi.gr