Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  11:49 πμ
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 01:46

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακών Συμβούλων ο Λάμπρος Δημητρογιάννης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακών Συμβούλων αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες ο Λάμπρος Δημητρογιάννης, έχοντας πλέον τη δυνατότητα εκπροσώπησης της Αιτωλοακαρνανίας σε πρωτοβουλίες που διαχειρίζονται και εποπτεύονται από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και απευθύνονται σε τοπικούς ή περιφερειακούς πολιτικούς που έχουν εκλεγεί σε περιφέρειες των κρατών-μελών.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακών Συμβούλων υπάγεται στην Επιτροπή των Περιφερειών, η οποία και επικύρωσε τη συμμετοχή του κ. Δημητρογιάννη στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, και η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Κριτήρια της επιλογής του κ. Δημητρογιάννη ήταν μεταξύ άλλων η συνδρομή του στην ανάδειξη σημαντικών περιφερειακών ζητημάτων τα προηγούμενα χρόνια που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και η καθιέρωση συγκεκριμένων στρατηγικών για θέματα που πρόκειται να απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.
 
Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι ο κ. Δημητρογιάννης το 2023 τιμήθηκε από από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας, για τα πεπραγμένα του στις βιώσιμες πολιτικές, ενώ από τον Μάρτιο συμμετέχει στο Διεθνές πρόγραμμα Jean Monet που αφορά την την Επιρροή των Πολιτών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές.
 
Η συμμετοχή του κ. Δημητρογιάννη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακών Συμβούλων, προσφέρει για την περιοχή μας τη δυνατότητα δυναμικότερης παρέμβασης και ενημέρωσης για καίρια ζητήματα όπως τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τη διαχείριση κοινωνικών και αναπτυξιακών ζητημάτων, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και τις μελλοντικές στρατηγικές στους τομείς της υγείας, της εργασίας και της εκπαίδευσης.
 
Οι πρώτες συναντήσεις περιλάμβαναν τα νέα δεδομένα για την αγροτική πολιτική και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται και νέος κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων σε άλλους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Διαβάστηκε 340 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.