Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:21 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 19:27

Τα λάθη μας που κάνουν τα φρούτα να χάσουν τις θρεπτικές τους αξίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα φρούτα αποτελούν ένα από τα κορυφαία τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε, με τις θρεπτικές αξίες τους να βρίσκονται στην κορυφή.

Οπότε δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός πως τα φρούτα είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που υπάρχουν. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί περιορισμοί που πρέπει να προσέξεις για να βεβαιωθείς πως ο οργανισμός σου λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα φρούτα που καταναλώνεις.

Δεν τρως την φλούδα τους

Η φλούδα είναι ίσως το καλύτερο σημείο των φρούτων πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ειδικότερα η φλούδα των μήλων είναι εμπλουτισμένη με φυτικές ίνες, βιταμίνη C και βιταμίνη A. Οι ερευνητές έχουν επίσης ανακαλύψει πως όταν τρως τα φρούτα με τη φλούδα τους μπορείς να περιορίσεις την παχυσαρκία και τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου.

Πίνεις τα φρούτα σου

Ο χυμός δεν περιέχει τις φυτικές ίνες των φρούτων και οι φυτικές ίνες είναι αυτές που ευθύνονται για την απελευθέρωση της γλυκόζης στο κυκλοφορικό σου σύστημα. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ καλύτερο να καταναλώνεις ένα ολόκληρο φρούτο ή ένα smoothie στο οποίο τα φρούτα έχουν πολτοποιηθεί.

Πρέπει επίσης να προσέξεις και τα αποξηραμένα φρούτα: Όπως και με τον χυμό, είναι πολύ πιο εύκολο να το παρακάνεις, αφού μπορείς να καταναλώσεις πολύ πιο γρήγορα 2 ποτήρια χυμό ή να φας μια σακούλα με αποξηραμένα δαμάσκηνα. Επιπλέον συνήθως περιέχουν συντηρητικά και πρόσθετα γλυκαντικά, κάτι που δεν τα κάνει μια υγιεινή επιλογή για σένα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1310 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.