Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:22 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 19:10

Δυσκολεύεσαι να κάνεις σχέση; - Αυτοί είναι οι επτά βασικοί λόγοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι επιλογές που κάνουμε στην ζωή μας καθορίζουν πάρα πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας, όπως συμβαίνει σίγουρα και στις σχέσεις μας.

Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο είσαι ακόμα μόνος, και όσο και αν δυσκολεύεσαι να το παραδεχτείς, το relationship status σου εξαρτάται ως επί το πλείστον από εσένα. Φυσικά δεν μιλάμε για σένα που είσαι εργένης από επιλογή, αλλά για σένα που θέλεις να κάνεις σχέση και δυσκολεύεσαι.

Διάβασε παρακάτω μερικούς λόγους για τους οποίους είσαι ακόμα “μπακούρι”.

Δεν βγαίνεις πολύ έξω

Ο έρωτας μερικές φορές έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις, ωστόσο θα πρέπει να βάλεις και εσύ το χεράκι σου, γιατί δεν πρόκειται να έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα.

Έτσι, σταμάτα να φτιάχνεις λογαριασμούς στα social media για να φλερτάρεις κοπέλες και βγες έξω. Θα γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, θα ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και που ξέρεις; μπορεί να γνωρίσεις και την γυναίκα των ονείρων σου.

Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψεις μερικά πραγματάκια, όπως τον τρόπο που φλερτάρεις μια γυναίκα και να μην δείχνεις απελπισμένος.

Δεν έχεις ξεκολλήσει από την πρώην σου

Μπορεί να ορκίζεσαι ότι έχεις ξεπεράσει την πρώην σου και ότι έχεις προχωρήσει στην ζωή σου, ωστόσο βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι ακόμα είσαι κολλημένος μαζί της.

Προσπαθείς να επικοινωνήσεις μαζί της; Την παρακολουθείς στα social media; Εξακολουθείς να κρατάς τα δώρα που σου είχε πάρει με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει; Πίστεψε το ή όχι δεν έχεις ξεπεράσει καθόλου την πρώην σου και αυτό μπορεί να το καταλάβει η επόμενη γυναίκα που θα βγεις ραντεβού, καθώς αποκαλύπτεται από τα λεγόμενα σου και από την γλώσσα του σώματος σου.

Έτσι, είναι προτιμότερο να κάνεις ένα βήμα πίσω και να μείνεις για ένα χρονικό διάστημα μόνος σου, ώστε να επουλώσεις τις πληγές σου. Θα δεις ότι κάποια στιγμή θα νιώσεις καλύτερα και θα είσαι έτοιμος να γνωρίσεις μια καινούργια γυναίκα.

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να σαμποτάρεις τον εαυτό σου επειδή φοβάσαι να μην ξαναπληγωθείς.

Είσαι επιλεκτικός

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να είσαι επιλεκτικός, στο κάτω- κάτω επιλέγεις με ποιον άνθρωπο πρόκειται να δεσμευτείς και να περάσεις αρκετό χρόνο μαζί του, ωστόσο υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του είμαι επιλεκτικός και του να ψάχνω την τέλεια γυναίκα η οποία πρέπει να πληρεί μη ρεαλιστικά κριτήρια.

Ειδικά αν ανήκεις στους άνδρες που φαινομενικά τα έχουν όλα (καλή εμφάνιση, δουλειά, λεφτά, κύρος) και ψάχνεις κάτι ανάλογο και στη μελλοντική σου σύντροφο, έχουμε να σου πούμε ότι το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά και θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς πότε-πότε.

Για παράδειγμα, δεν πρέπει να ακυρώνεις μια γυναίκα επειδή έχει περίεργη προφορά ή γελάει έντονα. Αυτό που έχει νόημα είναι να βρεις μια καλή σύντροφο η οποία σου κάνει “κλικ” και με την οποία ταιριάζετε, παραβλέποντας τα μικρά ελαττώματα της, τα οποία είναι ασήμαντα.

Αποπνέεις αρνητισμό

Ο αρνητισμός έχει πολλά πρόσωπα. Μπορεί να είσαι νάρκισσος, υπερβολικά απαισιόδοξος, μίζερος, βαρετός, γκρινιάρης, τσιγκούνης ή να εκφράζεσαι άσχημα για άλλους ανθρώπους.

Όλα αυτά σχηματίζουν μια άσχημη εικόνα για το άτομο σου και μια γυναίκα θα απομακρυνθεί από δίπλα σου.

Για να αρέσεις σε μια γυναίκα δε μετράει μόνο η εμφάνιση, αλλά κυρίως ο χαρακτήρας και οι καλοί τρόποι. Αν θέλεις να κάνεις μια σοβαρή σχέση, θα πρέπει να δουλέψεις τις εκφράσεις σου και τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι. Μην ξεχνάς ότι η γλώσσα του σώματος συχνά μιλάει περισσότερο από σένα.

Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Είσαι από τα άτομα που θεωρούν ότι δεν έχουν τα προσόντα να τους δει μια γυναίκα ερωτικά. Ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των ατόμων με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι ότι σκέφτονται τα πράγματα πάρα πολύ. Για παράδειγμα, αν κάποια γυναίκα τους ζητήσει να βγουν ραντεβού, θα αρχίσουν να αναρωτιούνται ένα εκατομμύριο πράγματα όπωςσυμβου “γιατί θέλει να βγει μαζί μου;”, “Τι θέλει από μένα;”, “Μήπως μου κάνει πλάκα;”.

Σε αντίθεση με τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση, τα οποία συνήθως βρίσκουν ελαττώματα στους υπόλοιπους ανθρώπους, τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση βρίσκουν ελαττώματα στον εαυτό τους. Δυστυχώς αν ανηκεις σε αυτή την κατηγορία, είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις μια σχέση, καθώς η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση απομακρύνει τις γυναίκες με τις οποίες θα μπορούσες να κάνεις σχέση.

Δεν μπορούμε να σου δώσουμε μια άμεση λύση για αυτό, καθώς είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις μόνος σου,  ωστόσο θα πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος αξίζει ν’ αγαπηθεί εξίσου με όλους.

Είσαι ανώριμος

Καλώς ή κακώς, η ωριμότητα δεν συμβαδίζει με την ηλικία. Ένας νέος άνθρωπος μπορεί να είναι ώριμος και ένας μεσήλικας μπορεί να φέρεται σαν 15χρονος. Υπάρχουν δύο είδη ανώριμων ενηλίκων:

Το πρώτο είδος είναι ο 35άρης ο οποίος ζει ακόμα με τους γονείς του και δε δουλεύει (από επιλογή), ντύνεται σαν 20χρονος και όλη μέρα παίζει PlayStation. Οι φίλοι του είναι της ίδιας νοοτροπίας και εμφάνισης, πηγαίνουν κάθε μέρα για καφέ και απαραιτήτως κάθε Σάββατο θα κάνουν πάρτυ για να μεθύσουν.

Το δεύτερο είδος είναι δυσδιάκριτο. Πρόκειται για φαινομενικά σοβαρούς άνδρες, με καλή εργασιακή θέση και γκαρνταρόμπα της ηλικίας τους. Οι άνθρωποι αυτοί όμως είναι συναισθηματικά ανώριμοι, με αποτέλεσμα να κάνουν τις γυναίκες να φεύγουν μακριά.

Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή και θέλεις να γνωρίσεις μια σοβαρή κοπέλα, απλά πρέπει να αλλάξεις τακτική και συμπεριφορά, δείχνοντας ότι είσαι ικανός να κάνεις μια σοβαρή και ειλοκρινή σχέση.

Δεν είσαι καλός σύντροφος

Σίγουρα δεν είμαστε όλοι καλοί σύντροφοι. Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι στο παρελθόν ήσουν λάθος στις σχέσεις σου και με τη συμπεριφορά και τις πράξεις σου τις οδήγησες στο τέλος.

Κάνε μια μικρή ενδοσκόπηση, βρες που έκανες λάθος, ποιες συνήθειες σου θεωρείς ότι σου κοστίζουν μια φυσιολογική σχέση με τις γυναίκες, και δούλεψε με τον εαυτό σου, ώστε να βελτιώσεις όλα σου τα ελαττώματα.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει μια σοβαρή σχέση αν δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του. Αν είσαι ανασφαλής, κάνε πράγματα και βρες χόμπι που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, αν φοβάσαι να εκδηλωθείς και να επικοινωνήσεις, βρες τρόπους με τους οποίους μπορείς να δείξεις έμμεσα τα συναισθήματά σου.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1406 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.