Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  11:50 πμ
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 23:55

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγρινίου: «Τρέχουν» οι παρεμβάσεις - Συνεχίζονται οι εγγραφές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεχίζονται οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία «τρέχουν» και οι παρεμβάσεις. Ξεκίνησαν εργασίες ανακατασκευής, ενεργειακής αναβάθμισης, ενώ αλλάζουν και οι ηλεκτρικές συσκευές

 Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Ήδη έχει ξεκινήσει η περίοδος των εγγραφών νηπίων και βρεφών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου και θα λήξει στις 18/06. Στην παρούσα φάση, ως είθισται, το ενδιαφέρον των γονιών δεν είναι μεγάλο, ενώ παράλληλα είναι και η εποχή όπου εκδίδονται τα εκκαθαριστικά του 2004, τα οποία εντάσσονται στα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή και αυτός είναι ένας παράγοντας που καθυστερεί τις διαδικασίες εκ μέρους των γονέων.

Κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχουν εγγραφεί λιγότερα από 10 παιδιά. Οι περίοδος των εγγραφών ξεκίνησε στις 20/05/24, ενώ κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά που οδεύει προς το τέλος της ο Δήμος Αγρινίου φιλοξένησε περισσότερα από 270 νήπια και 76 βρέφη!

Παρά την πρόθεση και τις προσπάθειες δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και ειδικά στα βρεφικά τμήματα.

Παράλληλα όμως έχει προγραμματιστεί και έχει ξεκινήσει και μια άλλη «περίοδος», αυτή των εργασιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτή  τη στιγμή γίνεται αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών και ξεκίνησε το μεγάλο έργο που αφορά την ανακατασκευή, την ενεργειακή αναβάθμιση και άλλες εργασίες σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσάρης μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «σχετικά  με τις εγγραφές, για το σχολικό έτος 2024-2025, νηπίων και βρεφών, στους Δημοτικούς  παιδικούς και βρεφονηπιακούς  σταθμούς, να ενημερώσουμε ότι οι αιτήσεις ξεκίνησαν από την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024.

Να θυμίσουμε ότι οι αιτήσεις θα κατατίθενται αποκλειστικά και μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα preschool. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι αναρτημένη, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου, https://agrinio.gov.gr ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://polagrinio.intellisoft.gr

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, είναι να υποβληθούν, εκτός των υπόλοιπων δικαιολογητικών, το εκκαθαριστικό του 2024. Τα εκκαθαριστικά  πολλές φορές είναι και η αιτία που δυσκολεύονται κάποιοι γονείς να κάνουν την αίτηση, γιατί είναι παράλληλα και περίοδος έκδοσης τους. Γι’ αυτό καλό  θα ήταν να φροντίσουν για  την όσο το δυνατό συντομότερη έκδοση τους.

Μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί λιγότερα από δέκα παιδιά κάτι που είναι συνηθισμένο για την συγκεκριμένη στιγμή. Στην σχολική χρονιά  που τελειώνει οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί μας φιλοξένησαν περισσότερα από 270 νήπια και 76 βρέφη. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες, ειδικά στα βρεφικά τμήματα.

Στόχος της δημοτικής μας Αρχής είναι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, ιδρύοντας δηλαδή επιπλέον τμήματα. Σύμφωνα με την εκτίμηση μας η ζήτηση φέτος πιθανόν να είναι λίγο αυξημένη.

Τα τροφεία των νηπίων  και των βρεφών είναι δωρεάν. Προκειμένου όμως να συνεχιστεί η δωρεάν φιλοξενία των παιδιών και να στηριχθεί ο παιδαγωγικός, εκπαιδευτικός και κοινωνικός χαρακτήρας των δημοτικών παιδικών σταθμών, θέλουμε να παρακαλέσουμε  τους γονείς να μεριμνήσουν για την υποβολή αίτησης τους στο «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών» μέσω τις Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι τα παιδιά που θα έχουν μπει στο πρόγραμμα αυτό (θα έχουν εξασφαλίσει δηλαδή voucher) θα έχουν προτεραιότητα. Οι ημερομηνίες υποβολής της σχετικής αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο και θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου περιέχονται ήδη οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού χρήστη καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.

Επίσης, στην ίδια πλατφόρμα θα βρείτε χρήσιμα έγγραφα και απαραίτητα δικαιολογητικά όπως το έντυπο υγείας του παιδιού. Αν κάποιοι  γονείς δυσκολευτούν σε κάποιο σημείο μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και ενημέρωση από τα γραφεία της πρώην ΚΟΙΠΑ στην οδό  Μακρή 11 ή και στους δημοτικούς σταθμούς της γειτονιάς τους.

Η ενίσχυση, σε όλα τα επίπεδα, των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι στρατηγική επιλογή της δημοτικής μας αρχής.

Με βάση και προεργασίες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, αυτή  τη στιγμή γίνεται αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών, ξεκίνησε  το μεγάλο έργο που αφορά ανακατασκευή, ενεργειακή αναβάθμιση και άλλες εργασίες σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, ενώ προγραμματίζεται άμεσα η σημαντική ενίσχυση και ανανέωση του προσωπικού μας».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.