Σάββατο, 6η Ιουλίου 2024  10:21 μμ
Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 18:34

Αγρίνιο: Εργασίες ανακαίνισης στο νεοκλασικό της ΔΕΗ - Τι αλλάζει στη διαρρύθμιση και τις υπηρεσίες (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια στο Αγρίνιο, το νεοκλασικό της Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο όπου στεγάζεται η ΔΕΗ, έχει «κλείσει» εξωτερικά με ειδικά υφάσματα αφού είναι σε εξέλιξη εργασίες που γίνονται έξω και μέσα από αυτό.

Παράλληλα, εδώ και καιρό οι πληρωμές λογαριασμών γίνονται σε μικρά προκάτ σπιτάκια
που έχουν στηθεί στο πρώην πάρκινγκ ώστε όλα να γίνονται απρόσκοπτα.

Το κτήριο θα ανακαινισθεί βάσει των προδιαγραφών για τα διατηρητέα νεοκλασικά που  έχει ο όμιλος, στα πρότυπα των κεντρικών, τα οποία συνδυάζουν τη διατήρηση του πνεύματος του ιστορικού κτηρίου με ενεργειακή εξοικονόμηση και σύγχρονη εσωτερική διαρρύθμιση του λειτουργικού χώρου.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ το 2002 αγόρασε το συγκεκριμένο κτήριο μετά την χρήση του από το ΚΤΕΛ που ήταν στο σημείο και είχε αφήσει όλο το οικόπεδο σε μια κατάσταση που έχριζε άμεσων παρεμβάσεων.

Είναι η δεύτερη φορά που ανακαινίζεται αφού και όταν αγοράστηκε χρειάστηκε να συντηρηθεί και να βελτιωθεί ιδιαίτερα ο εξωτερικός χώρος, ενώ θα βελτιωθεί και ο περιβάλλων χώρος μέχρι και το πάρκινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό θα υπάρξει νέα διαρρύθμιση και νέοι χώροι εξυπηρέτησης πελατών ενώ θα υπάρχει και ένας τομέας πώλησης προϊόντων τηλεφωνίας
και gadget, γνωστής διεθνούς εταιρίας που διέθετε τα προϊόντα της και στην εταιρία
«Κωτσόβολος» η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την ΔΕΗ και φέρεται να είναι στο
εταιρικό σχήμα.

Η εταιρία άλλωστε έχει μια μακρά ιστορία στην ανάδειξη νεοκλασικών κτηρίων καθώς, για παράδειγμα, σε νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Αγαθουπόλεως 14 στην Αθήνα, πλησίον της
Πλατείας Αμερικής, στεγάζεται ένα αρχείο ιστορικής σημασίας, όπου αποτυπώνεται
ολόκληρη η ιστορία του ηλεκτρισμού στην Ελλάδα από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι την
έλευση της ψηφιακής φωτογραφίας.

Το αρχείο περιγράφει την πορεία του εξηλεκτρισμού ολόκληρης της επικράτειας και θα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς απλούς πολίτες έως και επιστήμονες για έρευνα και ενημέρωση, καθώς και για το μαθητικό κόσμο.

Το κτήριο της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιούνταν ως σταθμό ΚΤΕΛ μιας και σε αυτό σημείο ήταν ουσιαστικά η είσοδος της πόλης! Εκεί βρισκόταν το αρχοντικό Ξυνόπουλου, από τις αρχές του 20ου αιώνα, στο κέντρο της πόλης,  σε μια εποχή που το
Αγρίνιο είχε αρχίσει να μεγαλώνει οικιστικά από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Γιάννης Συμψηρής

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 248 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News