Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  1:35 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 20:10

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο θα κρίνει την τύχη του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ Στράτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Στράτου, μετά την κρίση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) που εξέτασε και τις δυο ενστάσεις που κατατέθηκαν από τις δυο τεχνικές εταιρίες που κατέθεσαν προσφορά, απορρίπτοντας και τις δυο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρόκειται για την Ν. Νικολόπουλος ΑΤΕ και την ΗΛΕΚΤΩΡ, με την πρώτη να έχει πάρει την έγκριση απο την αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού του έργου και να έχει ανακηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος. Κατά της απόφασης αυτής όμως, προσέφυγε στην ΕΑΔΗΣΥ η ΗΛΕΚΤΩΡ, ενώ ακολούθησε προσφυγή και από τον προσωρινό ανάδοχο. Τελικά απορρίφθηκαν και οι δυο και έχουν το δικαίωμα προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο της Πάτρας, που θα κρίνει την τύχη του έργου. Η σχετική εκδίκαση αναμένεται εντός του Ιουνίου, ενώ το έργο δημοπρατήθηκε πριν απο έναν χρόνο περίπου και είναι κρίσιμης σημασίας μιας και εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ικανή χωρητικότητα για τον χώρο υγιεινής ταφής  και ταυτόχρονα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η αρμόδια Επιτροπή του δήμου Αγρινίου που «τρέχει» τον διαγωνισμό, θα καταθέσει τις προτάσεις της, που είναι υπέρ της κατακύρωσης του έργου στην Ν. Νικολόπουλλος ΑΤΕ. Εαν αυτό συμβεί, τότε αναμένεται η υπογραφή της  σύμβασης για την έναρξη του έργου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γίνει εκ νέου διαγωνισμός, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκτέλεση και την ολοκλήρωση του έργου.

Η κατασκευή έργων επέκτασης του ΧΥΤΑ Στράτου με συνολικό προϋπολογισμό 3.895.576€ περιλαμβάνει τα έργα κατασκευής της Β’ φάσης του ΧΥΤΑ Στράτου (με προοπτική να λειτουργήσει αποκλειστικά ως ΧΥΤΥ) χωρητικότητας 1.104.000 m3, σε έκταση 60 στρ. με έργα στεγάνωσης και τα αντίστοιχα έργα δικτύων διαχείρισης στραγγισμάτων και βιοαερίου.

Οι εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν στον χώρο αυτό θα περιλαμβάνουν την κατασκευή τεσσάρων κυττάρων συνέχεια των υφισταμένων τριών κυττάρων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 10 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

*φωτο αρχείου

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.