Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  8:17 μμ
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 09:29

Προχωρά την συγκρότηση τοπικού συμβουλίου νέων ο Δήμος Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συγκρότηση τοπικού συμβουλίου νέων τέθηκε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, την περασμένη Δευτέρα (26/2) από τον Παναγιώτη Μυζήθρα, σύμβουλο της παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» του Δημήτρη Τραπεζιώτη.

«Εποικοδομητικά γίνεται η πρόταση για να μπορέσουμε να βάλουμε στο “παιχνίδι” της λειτουργίας της πόλης μας και τους νέους ανθρώπους μιας και υπάρχει ένα αίσθημα απαξίωσης της ενασχόλησης με τα κοινά. Την χρησιμότητα του την έχουμε δει και σε άλλες πόλεις που έχουν. Πρωτοπόρος η Θεσσαλονίκη, που έχει πολλές δράσεις και είναι οδηγός για εμάς αν θελήσουμε να το προχωρήσουμε. Μόνο χρήσιμο θα είναι, χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν από τα αρμόδια Υπουργεία. Μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα για να το λειτουργήσουμε. Μπορούν να έχουν πρόσβαση οι νέοι σε επιτροπές περιβάλλοντος, αθλητισμού κ.α. Μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει να προσεγγίσουμε νέους ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Μυζήθρας.

Ακολούθως τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος, Αντρέας Σκαρτσάρης, που ανέφερε ότι το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί στην παράταξη του Γ. Παπαναστασίου και προχωρούν οι ενέργειες.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι: «Το είχαμε συζητήσει προ ημερών και συμφωνήσαμε να το προχωρήσουμε. Πρώτο βήμα, να κάνουμε ένα μικρό συμβούλιο νέων. Με τον κ. Ζαρκαβέλη μιλήσαμε ώστε να πάμε στα σχολεία και να ενημερώσουμε τα παιδιά. Αφορά ηλικίες 15-28 ετών. Είμαστε σύμφωνοι και το προχωράμε ήδη».

Από μεριάς του ο Δημήτρης Τραπεζιώτης πρότεινε να συμμετάσχει ο Δήμος Αγρινίου στην Εθνική Πρωτεύουσα Νέων, με τον κ. Σκαρτσάρη να ανταπαντά ότι πρώτα πρέπει να συγκροτηθεί το Μητρώο.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 217 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.