Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  10:19 μμ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 22:28

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΛΙΨΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ  ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ            

Ο Πρόεδρος ,το Δ.Σ ,τα  στελέχη και οι Εθελοντές του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ,εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη  ,για την  απώλεια μιας εξαίρετικής συμπολίτισσάς μας , και μιας  εκ  των αρχαιότερων Εθελοντριών  του ΕΕΣ  ,Μαίρης Χρυσικοπούλου. 

Η Μαίρη Χρυσικοπούλου ,πτυχιούχος  Γαλλικής  Ακαδημίας ,  εκπαιδεύθηκε στην πρώτη Τάξη Εθελοντών Αδελφών του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου  το  έτος 1948. 

Κλήθηκε  να προσφέρει ως Εθελόντρια Αδελφή στο  Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αγρινίου το Ετος  1949  και για την προσφορά της αυτή  έλαβε την  έλαβε Εύφημο Μνεία (19-2-49 ). 

Βραβεύθηκε  επίσης με το  Σταυρό  Εθνικού  Αγώνος μετ ` αργυρού αστέρος (18/21-5-1956).

Ηταν πάντοτε  παρούσα  στις εκδηλώσεις  του Τοπικού Τμήματος  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ,ενω  η μορφή της θα παραμείνει ανεξίτηλη στη  μνήμη μας για την απλότητα  ,την  καλοσύνη  και την  προσφορά της. 

Διαβάστηκε 330 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.