Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  12:22 πμ
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 10:06

Αγρίνιο: Με δύο εκκρεμότητες «κλείνει» ο κύκλος των έργων του προηγούμενου ΕΣΠΑ- Η πρόοδος των εργασιών (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την άνοιξη - γίνεται λόγος για περίπου τρεις μήνες από τώρα- αλλά με δύο… εκκρεμότητες «κλείνει» ο κύκλος των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ στον Δήμο Αγρινίου.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα τελευταία τμήματα των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μελεάγρου.

Θα εκτελούνται για το διάστημα των επόμενων δύο μηνών και θα ολοκληρωθεί έτσι το σύνολο των παρεμβάσεων στους δύο συγκεκριμένους δρόμους.

Οι εργασίες στην οδό Χαριλάου Τρικούπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πέρας των έργων της οδού Τρικούπη, στη συμβολή με την οδό Μακρή θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες. Την τοποθέτησή τους, σε ένα ομολογουμένως πολύπαθο κυκλοφοριακά σημείο, με ξεχωριστή εργολαβία, έχει αναλάβει ο Δήμος Αγρινίου.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται οι εργασίες επί της οδού Μαβίλη. Στο συγκεκριμένο έργο έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις το προηγούμενο διάστημα. Η διαμόρφωση του χώρου μπροστά από το 3ο ΓΕΛ και τα 2ο και 6ο Γυμνάσιο έχει ολοκληρωθεί. Έχουν τοποθετηθεί νέες κολόνες ηλεκτροφωτισμού ενώ συνεργεία ολοκληρώνουν την τοποθέτηση πλακών και κυβόλιθων στα τελευταία τμήματα των πεζοδρομίων προς την οδό Τερτσέτη.

Στο συγκεκριμένο σημείο προχωρά και η κατασκευή του ενός εκ των δύο κυκλικών κόμβων που προβλέπει η μελέτη του έργου.

Από τις εργασίες στην συμβολή των οδών Μαβίλη, Κυριαζή και Τερτσέτη

Οι εργασίες έχουν ικανοποιητικό ρυθμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο agrinionews.gr ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αγρινίου, Δημήτρης Τζιώλης και οδεύουν προς ολοκλήρωση.

Ο νέος κυκλικός κόμβος στην συμβολή των οδών Μαβίλη, Κυριαζή και Τερτσέτη

Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσει και η κατασκευή του δεύτερου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Μαβίλη, Παπαφώτη, Καλλέργη και Δεληγιώργη, σε ένα σημείο όπου μέχρις ότου οι εργασίες ολοκληρωθούν ενδείκνυται οι οδηγοί να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή, καθότι πλέον η κυκλοφορία δεν ρυθμίζεται με φανάρια.

Η κατασκευή του κόβμου στο συγκεκριμένο σημείο θα σηματοδοτήσει και το πέρας του συνόλου της ανάπλασης της οδού Μαβίλη, η οποία πέραν του λειτουργικού της χαρακτήρα θα «κουμπώσει» ασφαλώς και με την μελλοντική ανάπλαση των Καπναποθηκών Παπαπέτρου, η οποία σχεδιάζεται.

Τέλος, σε φάση ολοκλήρωσης είναι και οι εργασίες για τον ποδολητόδρομο-περίπατο στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά. Στο συγκεκριμένο έργο κατασκευάζεται ποδηλατόδρομος 6.075μ. καθώς και 4.250μ. πεζοδρόμων και πεζοδρομίου. Πρόκειται για μια διαδρομή που χρησιμοποιείται για περίπατο, άθληση και χρήση ποδηλάτου που απλώνεται από τις εργατικές κατοικίες της περιοχής Αγ. Βαρβάρας και φτάνει νότια έως το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά.

Από τις εργασίες στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας-Αγίου Ιωάννη Ρηγανά

Οι δύο εκκρεμότητες

Δύο είναι τα έργα τα οποία αναμένεται να «τραβήξουν» για αρκετούς μήνες ακόμη. Το πρώτο είναι είναι η εκ βάθρων ανακατασκευή του αναψυκτήριου του πάρκου. Μία παρέμβαση 3.610.000 ευρώ που στοχεύει στην ανακατασκευή και επανάχρηση του Δημοτικού Περιπτέρου, συμπληρωματικά με τις εργασίες που εκτελέστηκαν και εκτελούνται στο Παπαστράτειο πάρκο.

Στην παρούσα φάση το κτίριο έχει απογυμνωθεί εντελώς, καθώς μόνο ο… σκελετός παραμένει. Τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει σκυροδέτηση. Σκοπός να ενισχυθούν τα υποστυλώματα και τα πέδιλα, σύμφωνα με τις επιταγές του σύγχρονου αντισεισμικού πλαισίου. Από εκεί και πέρα θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου, 1.700 τ.μ.

200 τ.μ. θα αξιοποιηθούν ως αναψυκτήριο μαζί με εξωτερικό χώρο, 500 τ.μ. ως χώρος δραστηριοτήτων για καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου Αγρινίου ενώ 700 τ.μ. θα διαμορφωθούν σε συνεδριακό χώρο και χώρο εκδηλώσεων.

Από τις εργασίες στο αναψυκτήριο του πάρκου

Η δεύτερη εκκρεμότητα είναι οι εργασίες διαμόρφωσης σε χώρο αναψυχής του ρέματος Λυκοραχίτη (Αγίου Θωμά) προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση διαδρομών περιπάτου με ήπιες κλίσεις για χρήση παράλληλα από ποδηλάτες και ΑμεΑ, δίκτυο κίνησης τυφλών, δημιουργία χώρων αναψυχής και πεζογεφυρών επικοινωνίας στις όχθες του ρέματος.

Επίσης θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου, με δραστηριότητες αναψυχής ενώ θα αναδειχθεί το παλαιό πέτρινο γεφύρι.

Οι εργασίες θα «πάρουν μπροστά» μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, καθότι εδώ δεν μιλάμε για παρεμβάσεις εντός πόλης, σε δρόμους ή πεζοδρόμια αλλά για… φύση. Η κακοκαιρία και οι βροχές είναι ανασταλτικός παράγοντας. Όπως ανέφερε στο agrinionews.gr ο κ. Τζιώλης, μέχρι ώρας στο συγκεκριμένο σημείο έχει πραγματοποιηθεί ένα σύνολο προεργασιών. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία «γεύση» του πώς θα γίνει η περιοχή.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 274 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.