Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:18 πμ
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 12:50

Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου: Ο αγώνας συνεχίζεται για την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων του Νομού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τη συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη που διεξήχθη χθες, Τρίτη (9/1), υπό τον Υφυπουργό  Ιωάννη Μπούγα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Οι διεργασίες στο ζήτημα αυτό προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία καθώς εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο κατάργησης του Εφετείου Δυτικής Στερέας Ελλάδας που εδρεύει στο Αγρίνιο και της συγχώνευσης των Πρωτοδικείων του Νομού.

«Το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος παραμένει στο Αγρίνιο, δέσμευση που έγινε παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και παραγόντων θεσμικών και πολιτικών της Αιτωλοακαρνανίας όπως οι βουλευτές του Νομού μας, κ. Θ. Παπαθανάση και κ. Κ. Καραγκούνη. Ο αγώνας συνεχίζεται για την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων του Νομού, αυτό της πόλεως του Αγρινίου καθώς και της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», αναφέρει ο Δικηγορικός σύλλογος Αγρινίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Βουλευτές, Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των Περιφερειών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και νομικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Υπουργείου. Οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας είχαν ενιαία στάση ενάντια στις καταργήσεις Εφετείου και Πρωτοδικείων.

Συζητήθηκαν εξάλλου ζητήματα για τη Δικαιοσύνη ενώ όπως επισημάνθηκε οι αλλαγές στο δικαστικό χάρτη θα επέλθουν με νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το Α’ τρίμηνο του έτους, και έως το τέλος του 2024 θα εφαρμοστούν.

Οι δικηγόροι του Αγρινίου αναμένεται να ενημερωθούν για τα συμπεράσματα της συνάντησης σε Γενική Συνέλευση αύριο Πέμπτη ενώ ο δικηγορικός σύλλογος σημειώνει πως «η νεοσυσταθείσα, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου στις 28-12-2023,  Ομάδα Δράσης  θα συνεχίσει με στρατηγική, ομοθυμία και αγωνιστικότητα τις διεκδικήσεις για να παραμείνουν οι Υφιστάμενοι Δικαστικοί Σχηματισμοί της ΠΕ Αιτωλ/νίας, όπως έχουν».  

Η ΑΚΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χτες, 9-1-2024, η προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αγρινίου και Μεσολογγίου με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ι. Μπούγα, για τον Δικαστικό Χάρτη.

Το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος παραμένει στο Αγρίνιο, δέσμευση που έγινε παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και παραγόντων θεσμικών και πολιτικών της Αιτωλοακαρνανίας όπως οι βουλευτές του Νομού μας, κ. Θ. Παπαθανάση και κ. Κ. Καραγκούνη.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων του Νομού, αυτό της πόλεως του Αγρινίου καθώς και της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η νεοσυσταθείσα, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου στις 28-12-2023, «Ομάδα Δράσης» θα συνεχίσει με στρατηγική, ομοθυμία και αγωνιστικότητα τις διεκδικήσεις για να παραμείνουν οι Υφιστάμενοι Δικαστικοί Σχηματισμοί της ΠΕ Αιτωλ/νίας, όπως έχουν.  

Αναλυτική ενημέρωση επί της συναντήσεως θα ακολουθήσει στην ορισθείσα Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας, την Πέμπτη, 11-1-2024 και ώρα 11:00.

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ.          Η Γεν. Γραμματέας του Δ. Σ.

Δημήτριος  Νικάκης             Πασιούλα  Καρακώστα

Διαβάστηκε 269 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.