Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  6:22 πμ
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 19:30

Ναύπακτος: Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός των Θεοφανείων και στη Ναύπακτο, όπου νωρίς το πρωί έγινε η θεία λειτουργία και η δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και του Ιερού Κλήρου.

Πλήθος πιστών ακολούθησε την πομπή, της οποίας προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου, μέχρι το λιμάνι της πόλης, όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Πολλοί νέοι αγόρια και κορίτσια  βούτηξαν στα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον Σταυρό αλλά τυχερός στάθηκε ο 16χρονος Δημήτρης Βουκελάτος ο οποίος βούτηξε για πρώτη φορά φέτος.

Στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων παρόντες ήταν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Θανάσης Παπαθανάσης και Μίλτος Ζαμπάρας,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παΐσιος, ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

aixmi-news.gr 

Διαβάστηκε 367 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.