Τετάρτη, 3η Ιουλίου 2024  9:48 πμ
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 19:26

Αφιέρωµα στον Σαίξπηρ στον Ελληνίς απο 29 εως 31 Αυγούστου 2016

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αφιέρωµα στον Σαίξπηρ πραγματοποιεί ο δημοτικός κινηματογράφος Ελληνίς από τις 29 έως τις 31 Αυγούστου προβάλλοντας τρεις ταινίες βασισμένες στα ομόνυμα έργα του Σαίξπηρ.

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 9.30 μ.μ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

29/8
Mάκβεθ

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κερζέλ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασµπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ντέιβιντ Θιούλις, Ελίζαµπεθ Ντεµπίκι, Τζακ Ρέινορ, Σον Χάρις, Πάντι Κονσιντάιν

Η ιστορία ενός ατρόµητου πολεµιστή καιηγέτη που τον νίκησε η ίδια του η φιλο-δοξία. Μία συναρπαστική απεικόνιση της πραγµατικότητας της εποχής και µία αναπαράσταση του πολέµου για έναν απότους πιο διάσηµους χαρακτήρες του Σέξπηρ. Μία διαχρονική ιστορία πάθους καιφιλοδοξίας στην τσακισµένη από τον πόλεµο Σκωτία.

30/8
Άµλετ

Σκηνοθεσία: Γκριγκόρι Κόζιντσεφ
Πρωταγωνιστούν: Ινοκέντι Σµοκτουνόφσκι, Μιχαήλ Ναζβάνοφ, Έλζα Ραντζίνα, Γιούρι Τολουµπέγιεφ, Αναστάσια Βερτινσκάγια

Αν υπήρχε ένας, ανάµεσα στις δεκάδες ως τώρα µεταφορές του σαιξπηρικού έργου στη µεγάλη οθόνη, ο οποίος να στέκεται «ισότιµα» απέναντιστον Λόρενς Ολίβιε, αυτός δεν είναι άλλος απότον «Άµλετ» του Κόζιντσεφ – και φυσικά του αξεπέραστου, για πολλούς κορυφαίου ηθοποιού,Ινοκέντι Σµοκτουνόφσκι. Ο «Άµλετ» (1964) τουΓκριγκόρι Κόζιντσεφ θεωρείται η καλύτερη κινηµατογραφική µεταφορά του αρι-στουργήµατος του Σαίξπηρ. Συµµετείχαν οι κορυφές των τεχνών και των γραµµά-των της εποχής. Ενδεικτικά αναφέρουµε ότι η µετάφραση ήταν του ΜπόριςΠάστερνακ και η µουσική του Ντµίτρι Σοστακόβιτς. Κάποιοι κριτικοί κατατάσσουντην ταινία στις δέκα καλύτερες στην ιστορία του κινηµατογράφου. Η µνηµειακή ερ-µηνεία του Ινοκέντι Σµοκτουνόφσκι στον πρωταγωνιστικό ρόλο σηµατοδότησε τηνιστορία της υποκριτικής του 20ου αιώνα.

31/8
Oθέλλος

Σκηνοθεσία: Όρσον Γουέλς
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μακ Λίαµουάρ, Όρσον Γουέλς, Σούζαν Κλουτιέ, Ρόµπερτ Κοτ, Μάικλ Λόρενς

Καθώς µια νεκρική ποµπή µεταφέρει τον Οθέλο και τη ∆εισδαιµόνα στην τελευταίατους κατοικία, ο καταδικασµένος σε θάνατοΙάγος θυµάται το χρονικό της όλης τραγωδίας. Ίσως η καλύτερη διασκευή τραγωδίας του Σαίξπηρ στην οθόνη.

Διαβάστηκε 2042 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 20:28
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News