Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:17 μμ
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 23:14

Η Πολιτεία επεμβαίνει στις αποφάσεις της Εκκλησίας (Γέρων Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Πολιτεία επεμβαίνει στις αποφάσεις της Εκκλησίας. Η σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας κατά την ιστορία πάντα ήταν στο προσκήνιο, όπως και στις ημέρες μας, διότι πάντα υπήρχαν τριβές μεταξύ τους σε διάφορα κοινωνικά προβλήματα. Η συνεργασία μεταξύ τους δεν είναι πάντα δεδομένη, αλλά επιδιώκεται για το καλύτερο δυνατό.

Τι γίνεται όμως όταν η Πολιτεία επεμβαίνει στις αποφάσεις της Εκκλησίας; Γιατί θέλει να επέμβει η Πολιτεία στα της Εκκλησίας και της Πίστης; Η φύση και η αποστολή της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο έχει ένα και μόνο σκοπό, τη φανέρωση του αληθινού Θεού και της Βασιλείας Του. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι θρησκεία ή κοινωνικός φορέας, αλλά η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο, με σκοπό τη θεραπεία του ανθρώπου που θα τον οδηγήσει στον Παράδεισο.

Η Πολιτεία μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το θεάρεστο έργο της Εκκλησίας; Τι γίνεται όταν έρχεται αντιμέτωπη με την αποστολή της Εκκλησίας και προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς της νόμους ή απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους του Θεού; Γιατί εφόσον αρκετά πρόσωπα της πολιτείας επιθυμούν το χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ταυτόχρονα να θέλουν επιβληθούν στις αποφάσεις της Εκκλησίας;

Μπορούν τα πρόσωπα της Διοίκησης της Εκκλησίας να δέχονται επεμβάσεις της Πολιτείας σε αποφάσεις που στηρίζονται στο νόμο του Θεού και την παράδοση της Εκκλησίας μας;


--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 304 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.