Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:14 μμ
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 17:28

Στις 15 Ιανουαρίου η παράδοση της Αμβρακίας Οδού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Στις 15 Ιανουαρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός, μία σημαντική οδική αρτηρία για την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

Την ανακοίνωση για την παράδοση του δρόμου έκανε από τα Ιωάννινα ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, σημειώνοντας ότι στην τελετή των εγκαινίων που θα γίνει το πιθανότερο είναι ότι θα παραστεί και ο Πρωθυπουργός.

Ο νέος άξονας μήκους 48,5 χιλιομέτρων έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου και διαθέτει 2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται ως έργο προαίρεσης, που έχει ενεργοποιηθεί, η απευθείας σύνδεση της απόληξης του οδικού άξονα Άκτιο–Αμβρακία με την Ιόνια Οδό, στον ανισόπεδο κόμβο Ρίβιο.

Με την αποπεράτωση και λειτουργία του συνόλου του νέου αυτοκινητόδρομου η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα θα μειωθεί σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, ενώ θα μειωθούν αντίστοιχα και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

epiruspost.gr

Διαβάστηκε 335 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.