Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:17 μμ
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 18:51

Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Π. Μεσολογγίου Βάνα Πατρινού: Λειτουργία σχολικών μονάδων: “η μεγάλη ασθενής”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λειτουργία σχολικών μονάδων: “η μεγάλη ασθενής”

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες, καίτοι “πέρασε στα ψιλά”, της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο Γυμνάσιο Κατοχής λόγω οφειλών. Αν δεν παρθούν μέτρα, επίκειται διακοπή της υδροδότησης του Δημοτικού Αιτωλικού, για την ίδια αιτία. Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του και οι καυστήρες είναι κενοί καυσίμων.

Τυχαία και μεμονωμένα γεγονότα δεν είναι.

Είναι η κορυφή του παγόβουνου των συνολικών προβλημάτων στην λειτουργία των σχολικών μας μονάδων. Και το παγόβουνο έχει όνομα “ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ”.

Η ευθύνη λειτουργίας των σχολείων έχει περάσει στον Δήμο, χωρίς όμως την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Οι σχολικές Επιτροπές του Δήμου, έχουν σαφώς ευθύνη, που άφησαν την κατάσταση να φτάσει εδώ. Θέμα κακοδιαχείρησης; ζήτημα προς διερεύνηση.

Το πρόβλημα όμως παραμένει επιτακτικό. Και η λύση του είναι πολιτική.

Στον Δήμο έχουμε σαφέστατα πρόβλημα σχολικής στέγης. Έλλειψη αιθουσών πχ Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, κακοδιατηρημένα κτήρια πχ νηπιαγωγείο Ευηνοχωρίου,σχολικά κτήρια χωρίς αντισεισμικό έλεγχο κ.ο.κ.

Παράλληλα το ενεργειακό κόστος λειτουργίας, λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της υπερβολικής φορολογικής επιβάρυνσης των λογαριασμών ρεύματος, έχει καταστεί απαγορευτικό. Αν προσθέσουμε και το πανάκριβο νερό, το μείγμα γίνεται εκρηκτικό.

Οι πολίτες έχουν ήδη υπερφορολογηθεί για να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία ασφαλή και λειτουργικά, με πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών. Αναγκάζονται ήδη, να βάζουν  βαθιά το χέρι στην τσέπη για την “παραπαιδεία”. Οι σύλλογοι γονέων θα αναγκαστούν να πληρώσουν και για να μην ξεπαγιάζουν τα παιδιά τους;

Το “ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”δεν είναι γραφικό σύνθημα, είναι αναγκαιότητα, είναι δημόσιο αγαθό, είναι κεκτημένο και καλούμαστε σήμερα να το υπερασπιστούμε.

Απαιτείται γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Χρηματοδότηση που αφορά και την λειτουργία, και το αναγκαίο προσωπικό πχ σχολικές καθαρίστριες και τις κτηριακές υποδομές.

Πότε ο Δήμος διεκδίκησε επιπλέον κρατική χρηματοδότηση; ρητορικό το ερώτημα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστή στις αρχές της υποστήριξης του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, με ελεύθερη πρόσβαση όλων σε αυτή, αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, που παίρνει από τους πολλούς για να δίνει σε λίγους. Απαιτείται μια άλλη πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και σ’αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εργάζεται και να αγωνίζεται.

Αλήθεια, το κόστος κάθε όπλου που στέλνεται στην Ουκρανία, κάθε φρεγάτας που υποστηρίζει την γενοκτονία στην Παλαιστίνη, πόσα σχολικά κτήρια θα θέρμαινε, πόσες σχολικές αίθουσες θα κατασκεύαζε και πόσα σχολικά γεύματα θα κάλυπτε;

ΒΆΝΑ ΠΑΤΡΙΝΟΥ

ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Διαβάστηκε 291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.