Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:16 μμ
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 09:26

«Να κατονομάσει τους μεγαλογιατρούς ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το δρόμο των κινητοποιήσεων θα πάρουν οι νοσοκομειακοί ιατροί του Αγρινίου αντιδρώντας έντονα στις διώξεις δεκάδων εξ αυτών για την μη ηλεκτρονική  συνταγογράφηση των παραπεμπτικών για εξετάσεις των ασθενών που προσέρχονταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Αγρινίου από το 2018 έως το 2021. Ζήτημα που έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία και λαμβάνει πλέον πανελλήνιο ενδιαφέρον.

Η απόφαση ανακοινώθηκε και σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Μάκη Αραβανή. Προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών  η υπόθεση αυτή έχει ως αφετηρία τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διοικητή Δ. Μιχάλη τη μέρα της αποπομπής του από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, για τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παραπεμπτικών εξετάσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την ενδεχόμενη απώλεια εσόδων του Νοσοκομείου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο  κ.Μιχάλης ωστόσο προέβη σε μια ανάρτηση όπου ,μεταξύ των άλλων, υποστήριξε πως «το μόνο που προσωπικά κατήγγειλα είναι ότι κάποιοι μεγαλογιατροί στα γραφεία τους βλέπανε «πελατάκια» και τα έστελναν για εξετάσεις, χωρίς να εκδίδουνε παραπεμπτικό, για να μην αφήνουν ίχνη. Αφορά απειροελάχιστους –πού όλοι τους ξέρουν αλλά κανείς δεν τους ¨δίνε騻 .

Επ’ αυτού στη συνέντευξη Τύπου απάντησε ως εξής ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Μάκης Αραβανής:  «Τον διαψεύδει και η ίδια του η κατάθεση στην ΕΔΕ . Μόνο όταν ανακοίνωσε η Ένωση των Νοσοκομειακών Ιατρών το τι ακριβώς συνέβη στην ΕΔΕ  έκανε δημόσια δήλωση, τόσο καιρό γιατί δεν έκανε;  Λέει πως συμμερίζεται και στηρίζει την άδικη κατηγορία προς τους γιατρούς και λέει ότι αυτός εννοούσε κάποιους μεγαλογιατρούς. Εφόσον έχει στοιχεία να τους κατονομάσει. Γιατί αν δεν το κάνει δυνητικά αφορά τον κάθε γιατρό του νοσοκομείου».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.