Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  4:15 μμ
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 09:28

Δικηγόροι στη Μεσσηνία απέχουν για την επαπειλούμενη κατάργηση των Εφετείων Καλαμάτας, Αγρινίου και Χαλκίδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι πληροφορίες για την ενδεχομένη κατάργηση τριών Εφετείων, μεταξύ των οποίων και του Αγρινίου, προκαλούν αντιδράσεις. Σε άλλες περιοχές, όχι προς το παρόν στην Αιτωλοακαρνανία…

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζεται ο νέος δικαστικός χάρτης και από τις πληροφορίες από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή φέρεται πιθανό το ενδεχόμενο κατάργησης των Εφετείων Καλαμάτας, Αγρινίου και Χαλκίδας.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν αποχή  των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα ακροατήρια των δικαστηρίων όλης της επικράτειας μέχρι και την Δευτέρα 20 του μηνός.

Όπως τονίζεται σε χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, η αποχή γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσο κατάδειξης της αντίθεσης στη σχεδιαζόμενη φορολογική επίθεση σε βάρος των δικηγόρων και στην κατάργηση δικαστικών δομών.

Αναλυτικά οι λόγοι:

1ον) Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για την σχεδιαζόμενη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων δια της εισαγωγής τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος.

2ον) Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, δια την επαπειλούμενη κατάργηση των ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ και

3ον) Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, δια την επαπειλούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 241 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.