Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  6:23 πμ
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 12:30

Το Εργαστήριο Προϊστορικών ευρημάτων στην Τανζανία του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Ισπανίας σε ζωντανή σύνδεση με τα Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Ισπανίας (CSIC)

Εργαστήριο Αρχαιολογίας Πλειστόκαινου (LAP)

Αρχαιολογικές ανασκαφές στο OlduvaiGorge στην Τανζανία

Εκπρόσωπος ερευνητικής ομάδας Θεοδωροπούλου Αγγελική, διδάκτωρ Παλαιολιθικής Αρχαιολογίας – Προϊστοριολόγος

Η Αγρινιώτισσα Διδάκτωρ κυρία Θεοδωροπούλου, μέλος της ερευνητικής ομάδας, εξασφάλισε για τα Εκπαιδευτήρια την ειδική άδεια του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου της Ισπανίας και μας ξενάγησε ζωντανά στο Εργαστήριο Προϊστορικών ευρημάτων στην Τανζανία.

Το Εργαστήριο περιέχει ευρήματα της περιοχής του Φαραγγιού Ολντουβάι, που είναι μία από τις σημαντικότερες παλαιοανθρωπολογικές τοποθεσίες στον κόσμο, αφού εκεί έχουν ανακαλυφθεί τα παλαιότερα στον κόσμο ανθρώπινα υπολείμματα του είδους HomoHabilis, όπως και τα παλαιότερα οστέινα προϊστορικά εργαλεία.


Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπληκτικά ευρήματα, όπως οστά προϊστορικών ζώων, που δεν υπάρχουν πια .

Το φαράγγι Ολντουβάι έχει αποδειχθεί ανεκτίμητο για την περαιτέρω κατανόηση της πρώιμης ανθρώπινης εξέλιξης.

Το Ερευνητικό Κέντρο της Ισπανίας στοχεύει στην προώθηση της έρευνας σχετικά με την αρχαιολογία της ανθρώπινης εξέλιξης, την Παλαιολιθική εποχή και τη μελέτη των κοινωνιών των κυνηγών – τροφοσυλλεκτών στο Πλειστόκαινο.

sinidisi.gr
Διαβάστηκε 353 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.