Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  6:21 πμ
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 23:32

Νέα γέφυρα στον Εύηνο: «Τρέχουν» οι εργασίες κατασκευής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα γέφυρα στον Εύηνο: «Τρέχουν» οι εργασίες κατασκευής όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία προς το Καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η νέα γέφυρα. Αισιοδοξία και ικανοποίηση από τους κατοίκους

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αισιοδοξία επικρατεί στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας, οι οποίοι καθημερινά βλέπουν την πρόοδο των εργασιών για την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Εύηνο να προχωρούν με γρήγορους μάλιστα ρυθμούς!

Ήδη ολοκληρώθηκε η κατασκευή των τριών πυλώνων της γέφυρας, 252 μέτρων, ενώ οδεύει προς ολοκλήρωση η κατασκευή και του τέταρτου πυλώνα.

Παράλληλα, με την κατασκευή της νέας γέφυρας που θα επαναφέρει την κανονικότητα και την πρόσβαση στους κατοίκους κυρίως του Γαλατά, του Κρυονερίου και του Περιθωρίου -σύμφωνα με τους οποίους την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή, σχεδόν στο ίδιο σημείο που ήταν η παλιά γέφυρα- εκτελούνται εργασίες διευθέτησης του Ευήνου και καθαρισμού του ποταμού.

Ωστόσο, από την στιγμή που ασφαλτοστρώθηκε η παράκαμψη που διευκολύνει όλους τους κατοίκους της περιοχής να πηγαίνουν από τον Γαλατά, το Κρυονέρι και το Περιθώρι στο Ευηνοχώρι και το Μεσολόγγι, η επικοινωνία των κατοίκων της περιοχής άλλαξε και διευκολύνθηκε σε μεγάλο βαθμό!

Οι κάτοικοι της Δ.Ε. Χάλκειας αν και είναι δημότες Ναυπακτίας διευκολύνονται να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι για τις υποχρεώσεις τους, τις προμήθειές τους, τις δραστηριότητες και το σχολείο των παιδιών τους λόγω του ότι το Μεσολόγγι είναι σε πολύ μικρότερη απόσταση από τη Ναύπακτο που είναι η έδρα του Δήμου τους.

Μάλιστα, βλέποντας τις εργασίες να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς είναι αισιόδοξοι, όπως επίσης είναι ικανοποιημένοι, καθώς οι επικεφαλής του έργου τους έχουν ενημερώσει πως την άνοιξη ή το καλοκαίρι η νέα γέφυρα θα έχει ολοκληρωθεί, συνεπώς από κει και έπειτα είναι θέμα χρόνου να δοθεί στην κυκλοφορία.

Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Χάλκειας Σπύρος Τραχύλης μιλώντας στη «Σ» σημείωσε:

Ο Σπύρος Τραχύλης

«Δουλεύουν πυρετωδώς και την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2024 λένε πως θα παραδοθεί η νέα γέφυρα, η οποία θα είναι και αυτή 252 μέτρα, όπως και η παλιά. Αυτή την στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις από τους τέσσερις πυλώνες της γέφυρας και είναι σε τελικό σχεδόν στάδιο η ολοκλήρωση της κατασκευής και του τέταρτου πυλώνα. Θα είναι της ίδιας μορφής η νέα γέφυρα και σχεδόν στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη. Επίσης, έχει στηθεί εργοτάξιο και συνεχίζονται οι εργασίες στην κοίτη του Ευήνου για την διευθέτησή της. Ακόμη, να τονίσουμε πως η παράκαμψη που έχει δημιουργηθεί εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους και αυτό είναι το σημαντικό, γιατί αυτό έχει άμεση «σύνδεση» με την καθημερινότητά μας».

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαλατά Λευτέρης Μπαλωμένος μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

Ο Λευτέρης Μπαλωμένος

«μετά τις τσιμεντοενέσεις που έκαναν περίπου στα 40 μέτραμ οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και ήδη οι βάσεις της νέα γέφυρας έχουν μπει και έχουν μάλιστα «σηκωθεί» και οι πυλώνες της γέφυρας. Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και για την ολοκλήρωση των πυλώνων, αλλά παράλληλα γίνονται και εργασίες διευθέτησης του Ευήνου. Μάλιστα, παράλληλα, απ’ όμτι έχουμε αντιληφθεί, εκτελούνται και εργασίες καθαρισμού της κοίτης, εκτός από τις εργασίες διευθέτησης που γίνονται και θα γίνουν και στις δύο πλευρές της γέφυρας που είναι υπό κατασκευή, κατά μήκος δηλαδή όλου του ποταμού. Το καλοκαίρι ή την άνοιξη, απ’ όσο γνωρίζουμε, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της γέφυρας. Με την προσωρινή διάβαση που έχει γίνει ο κόσμος εξυπηρετείται και μάλιστα από την στιγμή που ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος, το κομμάτι της παράκαμψης δηλαδή, μας έχει διευκολύνει όλους τους κατοίκους της περιοχής πολύ. Έχουμε αισιοδοξία τώρα που βλέπουμε και τους πυλώνες. Μετά την ολοκλήρωσή τους θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δρόμου πάνω στους πυλώνες και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε οι εργασίες αυτές θα γίνουν τμηματικά».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.