Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  6:20 πμ
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 11:13

Το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου σε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τη Δευτέρα 8/10 έως και το Σάββατο 14/10/2023, το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου συμμετείχε σε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Goussainville της Γαλλίας με τίτλο ‘Power of Digitalization of ClimateChange’.

Έλαβαν μέρος πέντε(5) εκπαιδευτικοί από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιμορφωτικές δράσεις μαζί με τους εταίρους τους από την Γαλλία, την Ιταλία, τη Κροατία, την Πολωνία, την Αυστρία και την Τουρκία. Ο στόχος της συνάντησης ήταννα επιμορφωθούν οι συμμετέχοντες καθηγητές σε τεχνολογίες πληροφορικής.

Στη συνέχεια οι συγκεκριμένοι καθηγητέςθα οργανώσουν επιμορφωτικές δράσεις στα σχολείο με τους μαθητές τους, οι οποίοι θα υλοποιήσουνεφαρμογές στη γλώσσα Python ή θα δημιουργήσουν κάποια ρομποτική κατασκευή.

Οι δράσεις, οργανωμένες από τους Γάλλους εταίρους, περιλάμβαναν επίσκεψη και ξενάγηση στο MiddleSchool ‘PierreCurrie’, όπου συμμετείχαν σε workshop στον μικροελεγκτήArduino και στη Ρομποτική και κατόπιν επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Αέρος και Διαστήματος Γαλλίας.

Οι εταίροι του προγράμματος επισκέφθηκαν επίσης το ‘EcoleSecondaire de Goussainville’ και επιμορφώθηκαν στη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού ‘Python’ και την εφαρμογή τηςστη σχολική τάξη. Παρακολούθησαν επίσης εργαστήρια σχετικά με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη της βιωσιμότητας(sustainability) και συμμετείχαν σε δράσεις για τη βιωσιμότητα καθώς και σε σχετικά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούντο διάσημο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι καθώς και το σημαντικό Μουσείο Ορσέ, όπου εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής των πιο σημαντικών εκπροσώπων του καλλιτεχνικού ρεύματος του Ιμπρεσιονισμού. Τέλος, διευκρίνισαν τις δράσεις που πρέπει να ετοιμάσουν μαζί με τους μαθητές τους (παρουσίαση, με τη χρήση ψηφιακών μέσων , ενός οικοσυστήματος της περιοχής τους που έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή και πρόταση λύσεων του προβλήματος με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής) και όρισαν την επόμενη συνάντησή τους στην πόλη μας, το Αγρίνιο, τον προσεχή Δεκέμβριο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 204 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.