Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:42 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 19:21

Οι ΗΠΑ και οι “ηγέτες” της ΕΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

– ΕΚΕΙ στις Βρυξέλλες λοιπόν, οι ηγέτες των 27 χωρών – μελών πήραν – μετά δυσκολίας λόγω Ουγγαρίας, η οποία πέτυχε αυτό που ήθελε – μέτρα! Εναντίον της Ρωσίας υποτίθεται, έστω και σταδιακά, στην ουσία όμως, τούτες οι κυρώσεις όπως και οι προηγούμενες, τους λαούς της Ευρώπης πλήττουν, οι οποίοι τελικά πληρώνουν και το “μάρμαρο”. Γιατί η Ρωσία θα στρέψει, έχει ήδη στρέψει, την πώληση του ενεργειακού της πλούτου κι όχι μόνο προς Ανατολάς (Κίνα, Ινδία), ενώ η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και με ελλείψεις καυσίμων στο άμεσο μέλλον. Και γιατί αυτές οι επιπλέον κυρώσεις, ο καθένας θα μπορούσε ν’ αναρωτηθεί. Οι οποίες τελικά στρέφονται στα νοικοκυριά των λαών λόγω ακρίβειας και όχι τόσο στην αποδυνάμωση της Ρωσίας που τάχα επιδιώκουν; Ο κ. Μητσοτάκης, τό παραδέχτηκε πως “οι κυρώσεις έχουν κόστος και για αυτούς που τις αποφασίζουν”! Όχι στον ίδιο φυσικά ούτε στους υπόλοιπους ηγετίσκους της ΕΕ, οι οποίοι, στη σημερινή συγκυρία, αποδεικνύονται “λίγοι” και άβουλα “ανθρωπάκια”, σε σχέση με πραγματικούς Ηγέτες του παρελθόντος, κυρίως Γερμανίας και Γαλλίας που προσδοκούσαν κι εργάζονταν για μία ενωμένη Ευρώπη ειρήνης, ανάπτυξης κι ευημερίας.

– Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι δύσκολη. Όλα γίνονται, γιατί “αποφασίζουν και διατάσσουν” οι ΗΠΑ! Τους Ευρωπαίους διατάσσουν και αυτοί εκτελούν τις αποφάσεις τους! Τέτοια δουλικότητα των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στους Αμερικάνους ποτέ ξανά, πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν είχαμε. Με το δικό μας να μετατρέπεται σε υπηρέτη τους. Ό,τι πουν οι Αμερικάνοι! Και, αν οι Αμερικάνοι, μαζί με τους Τούρκους, θελήσουν αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για δικούς τους λόγους ο καθένας (βάση Αλεξανδρούπολης και διέλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου π.χ. για τις ΗΠΑ), θα τό επιτρέψει ο Έλληνας πρωθυπουργός; Ο εκάστοτε πρωθυπουργός; Δεν είναι αστείο, αλλά ενδεχόμενο.

– ΕΙΝΑΙ τουλάχιστον παράδοξο αυτό που συμβαίνει σήμερα. Να παίρνονται μέτρα και να επιβάλλονται κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και, αντί να τήν αποδυναμώνουν, τήν ενισχύουν! Η ίδια η πραγματικότητα τό αποδεικνύει αυτό. Σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) “η Ρωσία θα παρουσιάσει πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ύψους 240 δις δολάρια αυξημένο κατά 30% σε σχέση με το 2021, ενώ το ρούβλι ανέκτησε την αξία του σε προ πολέμου στην Ουκρανία ισοτιμία με το δολάριο”! Σύμφωνα επίσης με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) “η Ινδία αυξάνει τις εισαγωγές αργού από τη Ρωσία κατά 500.000 βαρέλια ανά ημέρα, με την ανάλογη της Κίνας να ανέρχεται σε 850.000, οπότε από τα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα στην Ευρώπη, ήδη 1.350.000 βαρέλια έχουν αλλάξει κατεύθυνση με προορισμό την Ινδία και την Κίνα, μέγεθος που αντιπροσωπεύει το 61% και πλέον του συνόλου της Ευρώπης. Κατά συνέπεια, οι νέες κυρώσεις της ΕΕ που περιορίζουν τις εισαγωγές αργού κατά δύο τρίτα (1. 450.000 ανά ημέρα) καλύπτονται κατά 91% από την αύξηση των αγορών Ινδών και Κινέζων”.

– ΜΗΠΩΣ τελικά είναι αλήθεια το ότι οι ΗΠΑ, χωρίς αυτές να “τσαλακώνονται” καν, χρησιμοποιούν οτιδήποτε τούς βολεύει και οποιονδήποτε “φίλο” τους, ώστε να συνεχίζουν την πορεία τους προς την παγκοσμιοποίησή τους; Μέχρι να φτάσει ο “τελικός” ανάμεσα σε Κίνα – ΗΠΑ;;;

πηγή φωτο: sofocleousin.gr

Διαβάστηκε 1094 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667