Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:17 μμ
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 10:14

Το «Καλάθι των Μαθητών»: Μόνιμο «καλάθι» στα βιβλιοπωλεία του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «Καλάθι των Μαθητών»: Μόνιμο «καλάθι» στα βιβλιοπωλεία του Αγρινίου σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση“. «Το καλάθι είναι επικοινωνιακό κόλπο και βοηθάει τις μεγάλες αλυσίδες» λένε οι βιβλιοπώλες στο Αγρίνιο επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι προσφέρουν συγκρατημένες τιμές όλο το χρόνο

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σε ισχύ τέθηκε το «καλάθι των μαθητών» σε σούπερ μάρκετ, αλυσίδες παιχνιδιών, ειδών τεχνολογίας και προαιρετικά σε βιβλιοπωλεία, προσφέροντας προσιτές τιμές σε συγκεκριμένα σχολικά είδη. Είναι όμως έτσι ή μήπως όχι;

Το «καλάθι των μαθητών»  θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα), μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, μαρκαδόρους χρωματιστούς, στυλό, γόμες, ξύστρες, χάρακες, διαβήτες και φωτοτυπικό χαρτί. Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα προϊόν από το εκάστοτε είδος με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες του κλάδου στο Αγρίνιο επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως δεν αποκλείεται το «καλάθι» αυτό να επινοήθηκε για να ξεστοκάρουν οι μεγάλες αλυσίδες από σχολικά είδη, ενώ παράλληλα τονίζουν πως τα βιβλιοπωλεία της πόλης, της γειτονιάς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέκαθεν βοηθούσαν οικονομικά τους πελάτες τους κάνοντας εκπτώσεις ουσιαστικές και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, διότι οι μαθητές δεν χρειάζεται να προμηθευτούν σχολικά μόνο τν πρώτο μήνα της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι επαγγελματίες του Αγρινίου πιστεύουν πως δεν δίνει λύση το «καλάθι των μαθητών» και αυτό μπορεί να το αντιληφτεί ο καθένας που θα επισκεφτεί τις επιχειρήσεις τους για να κάνει έρευνα αγοράς και να ψωνίσει.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Μαργαρίτης τόνισε:

Ο Παναγιώτης Μαργαρίτης

«θεωρώ ότι δεν με αφορά ως κατάστημα το «καλάθι», γιατί ούτως ή άλλως οι τιμές του κλάδου μας γενικότερα είναι εξαιρετικά χαμηλές. Προσπαθούμε να συμπιέσουμε το κέρδος μας για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, ώστε και αυτοί να μπορούν να ανταποκριθούν. Το «καλάθι» πιστεύω πως είναι και λίγο επικοινωνιακό κόλπο, βοηθάει τις μεγάλες αλυσίδες οι οποίες αυτό το μήνα θα κάνουν κάποιες δήθεν εκπτώσεις, θα κοιτάξουν να ξεπουλήσουν πράγματα που έχουν ενδεχομένως στοκάρει. Εγώ σαν επιχείρηση, όπως και οι συνάδελφοι έχουμε τα είδη που έχουμε πάντα με ιδιαίτερα συγκρατημένες τιμές, εκπτώσεις κάνουμε εκ των πραγμάτων στα μεγάλα πακέτα. Θεωρώ ότι δεν με αφορά να ασχοληθώ με το «καλάθι», αφορά αποκλειστικά τα πολυκαταστήματα, τα super market για ένα μόνο μήνα, οι υπόλοιποι 11 μήνες δηλαδή»;

Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε:

Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

«το «καλάθι» του μαθητή, είναι μόνο ευφυολόγημα, δεν είναι λύση και δεν προσφέρεται ως λύση. Είναι αναξιοπρεπές και για τον επαγγελματία και για τον καταναλωτή όπως όλα τα «καλάθια». Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα «καλάθια», αλλά για το «καλάθι» του μαθητή, αν κάποιος διατείνεται για την γενικότερη ακρίβεια σ’ αυτή την περίπτωση έχει μια απόλυτη παραδοχή από μέρους μας. Όντως σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει ακρίβεια και αντίστοιχη με τις τρέχουσες συνθήκες. Δεν επιβεβαιώνεται απαραίτητα με το ό,τι συμβαίνει γύρω μας ή τουλάχιστον, αν κάποιος το επικαλείται, πρέπει να είναι πολύ περισσότερο πειστικός, ενώ επίσης δημιουργεί πρόβλημα στην επιβίωση και στη διαβίωση και δεν είναι για να καλύψει κάποιος μια ανάγκη του. Το «καλάθι» των σχολικών ειδών δεν προκύπτει και δεν επιβεβαιώνεται ούτε από μεγάλες ανατιμήσεις που έγιναν σε συγκεκριμένα είδη. Για παράδειγμα, η σχολική τσάντα που εντάσσεται στο «καλάθι» είναι μεν ένα βασικό στοιχείο του μαθητή και έχει κόστος, αλλά το κόστος δεν έχει επιβαρυνθεί αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια. Έγινε μια αύξηση της τάξης του 5% με 7% πέρυσι και όχι φέτος. Το «καλάθι» συνεπώς είναι αστείο, είναι μια ευθεία βολή στον μικρό επαγγελματία, γιατί πρέπει να εξαιρεθεί. Απρόσφορο στην εκδήλωση στον τρόπο και στο χρόνο εφαρμογής. Όλοι οι συνάδελφοι έχουμε προ τριμήνου παραλάβει προϊόντα, συνεπώς όπως διαμορφώνεται με τις τρέχουσες τιμές το «καλάθι» του μαθητή, το σχολικό «καλάθι», σημαίνει πως εμείς θα πρέπει να πέσουμε κάτω του κόστους, γιατί οι προτεινόμενες τιμές δεν είναι ο μέσος όρος, αλλά μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε τιμή που μπορεί να παρουσιαστεί είτε σε φυσικό κατάστημα, είτε σε στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αν παρουσιαστεί λοιπόν μια τιμή οπουδήποτε και ας έχει τεράστια απόκλιση θεωρείται αποδεκτή τιμή πώλησης, άρα πάμε από εκείνη την τιμή και κάτω. Όλο αυτό είναι αναξιοπρεπές, όπως όλα τα «καλάθια» και δεν θέλω να πω πως είναι κατευθυνόμενα, αλλά σίγουρα δεν δίνουν λύση, αντιθέτως όμως δημιουργούν και πρόβλημα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 279 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.