Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:18 μμ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 20:03

Δήμος Αγρινίου: «Λίφτινγκ» στα σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Λίφτινγκ» στα σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει πως σειρά παρεμβάσεων πραγματοποιεί ο Δήμος Αγρινίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρ. Ζαρκαβέλης τονίζει μεταξύ άλλων: Εργολαβία της τάξεως των 700.000 ευρώ από το Δήμο, αλλά η Πολιτεία πρέπει να δώσει περισσότερα στις σχολικές επιτροπές

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Με το βλέμμα στραμμένο στα σχολεία ήταν ο Δήμος Αγρινίου όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και παραμένει τώρα και μέχρι την έναρξη των σχολείων, καθώς έχει σηκώσει τα μανίκια, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές να τα βρουν όλα όπως πρέπει!

Οι εργασίες προετοιμασίας είχαν ήδη ξεκινήσει εντατικά εδώ και καιρό και στις 140 σχολικές μονάδες που λειτουργούν στο Δήμο Αγρινίου, καλύπτοντας τις ανάγκες που έχει το κάθε σχολείο ξεχωριστά, με στόχευση την ασφάλεια των μαθητών και την αισθητική των σχολείων, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης

«στο μέτρο του δυνατού και με τις δυνατότητες που διαθέτει η Τεχνική Υπηρεσία «τρέχουμε» τις παρεμβάσεις και τις συντηρήσεις στα σχολεία του Δήμου, οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι εργασίες αυτές ιεραρχούνται και ξεκινούν από το καλοκαίρι. Στην παρούσα φάση αναβαθμίζουμε ενεργειακά δύο σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Το σχολικό συγκρότημα του 2ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ο ΓΕΛ, όπως επίσης και του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 11ο και το 17ο δημοτικό σχολείο. Η προετοιμασία όμως δεν σταματά και δεν θα σταματήσει μέχρι και λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε τα παιδιά μας να βρουν ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον πηγαίνοντας στο σχολείο.

Πραγματοποιούμε εργασίες, βάφουμε συγκεκριμένα, το 8ο δημοτικό, το 15ο νηπιαγωγείο, το σχολείο του Δοκιμίου, το 4ο δημοτικό, το σχολείο του Καινουργίου, εκτελούνται μικροεργασίες σε πολλά και διάφορα σχολεία σε όλο το Δήμο Αγρινίου, ρυθμίζουμε μια εκκρεμότητα που υπάρχει στο 1ο Αγίου Κωνσταντίνου με κάποια υαλότουβλα, αποκαταστήσαμε τα υαλότουβλα στο γυμνάσιο του Αγίου Κωνσταντίνου, καθαρίζουμε τους αύλειους χώρους των σχολείων σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και την σχολική επιτροπή.

Επιστρώνουμε τους αύλειους χώρους σχολείων, οι οποίοι θα πλαστικοποιηθούν σύντομα όπως λ.χ. στα δημοτικά σχολεία του Καινουργίου, στο 1ο δημοτικό του Παναιτωλίου, στην Παραβόλα, την Παντάνασσα κλπ.

Συνολικά ο Δήμος Αγρινίου διαθέτει σχεδόν 140 σχολικές μονάδες στις οποίες γίνονται εργασίες. Στο κάθε σχολείο παρεμβαίνουμε για ότι μας έχει ζητηθεί από το Διευθυντή του, διαθέτουμε λίστα, όπως προαναφέραμε, ιεραρχούμε και εκτελούμε τις απαραίτητες εργασίες. Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα άμεσα.

Σημαντικό είναι πως τον Οκτώβριο προς το Νοέμβριο θα έχουμε μια πολύ μεγάλη εργολαβία της τάξεως των 700.000 ευρώ που θα αφορά τη στεγανοποίηση, τη μόνωση και τις επιδιορθώσεις αύλειων χώρων πολλών σχολείων του δήμου Αγρινίου, όπου εκεί θεωρώ πως η ευρεία αυτή παρέμβαση θα λύσει ό,τι προβλήματα μπορεί να απέμειναν στους συγκεκριμένους τομείς.

Έχουμε όλα τα αιτήματα των σχολείων και με την κατάλληλη ιεράρχηση από την Τεχνική Υπηρεσία και την Σχολική Επιτροπή ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εργασίες. Πρώτα οι σημαντικότερες και σταδιακά θα ολοκληρωθούν όλες όσες μας ζητήθηκαν. Στο Πολυκλαδικό επίσης κάναμε αρκετές παρεμβάσεις, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν κάγκελα σε κάποια σχολεία, η τοποθέτηση των οποίων είναι αίτημα των διευθυντών, καθώς στα συγκεκριμένα σχολεία σημειώθηκαν κρούσματα παραβατικότητας κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Πέραν όμως αυτών των εργασιών σημαντικό είναι να τονίσουμε πως η χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές είναι ελάχιστη. Η Πολιτεία πρέπει να ενσκήψει πάνω στο αίτημά μας, που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και δεν είναι άλλο από την αύξηση των χρημάτων που λαμβάνει η σχολική επιτροπή. Αυτό το ζήτημα είναι μείζον και για το Δήμο Αγρινίου, αλλά και για όλους τους Δήμους της χώρας. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου πιέζει και συνεχώς προσπαθεί να αυξηθεί το χρηματικό ποσό που παίρνει η σχολική επιτροπή του Δήμου Αγρινίου.

Οι επιχορηγήσεις είναι  130.000 ευρώ όπου κατανέμονται από την σχολική επιτροπή για τα λειτουργικά έξοδα σε κάθε σχολείο ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και την παλαιότητα του κτιρίου. Τα χρήματα αυτά όλοι αντιλαμβάνονται πως είναι πάρα πολύ λίγα και δεν αντιστοιχούν στον αριθμό των μαθητών και την παλιότατα των σχολικών κτιρίων που διαθέτουμε. Η σχολική επιτροπή εισπράττει τα χρήματα που προαναφέραμε σε τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις και τα κατανέμει στα σχολεία και της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου.

Βέβαια και η παλαιότητα των σχολείων μας βάζει πολλά εμπόδια, αλλά το σημαντικότερο είναι τα μηδαμινά χρήματα που εισπράττει η σχολική επιτροπή από την Πολιτεία».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 531 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.