Τετάρτη, 6η Δεκεμβρίου 2023  8:27 μμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 20:11

Μαζική και με μαχητικότητα η πρώτη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Β. Πατρινού: «Μαζί για τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων και στον Δήμο της Ι. Π. Μεσολογγίου
 

Μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας, με την παρουσία εργαζομένων, νεολαίας, κόσμου κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά του Δήμου Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της πόλης η πρώτη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην εκδήλωση, ομιλίες πραγματοποίησαν ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και η Βάνα Πατρινού, υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Μεσολογγίου. Κάλεσαν η μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε να μετατραπεί σε δύναμη υπερψήφισης και στήριξης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε να φτάσει το δυνατόν ψηλότερα τόσο στον δήμο όσο και στην Περιφέρεια.

«Να δεχθεί χτύπημα ο αρνητικός συσχετισμός»

«Στις 8 του Οκτώβρη μπορεί και πρέπει να δεχθεί ένα νέο χτύπημα ο αρνητικός συσχετισμός, να χάσουν δύναμη οι επίσημοι και ανεπίσημοι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι κρύβονται πίσω από τον μανδύα του "ανεξάρτητου", αλλά είναι εντελώς εξαρτημένοι από αυτή την πολιτική και από διάφορα συμφέροντα», σημείωσε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο Σωτήρης Παρίσης, που αναφερόμενος και στον ρόλο των περιφερειακών και τοπικών αρχών τόνισε:

«Επί της ουσίας δεν μιλάμε πλέον για αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού αλλά για κρατική διοίκηση εχθρική απέναντι στον λαό, έναν μηχανισμό της κυβέρνησης και των υπουργείων που παίζει τον ρόλο γραφείου διασύνδεσης των επιχειρηματικών συμφερόντων με αποφάσεις που λαμβάνονται έξω και πέρα από τα αιρετά σώματα που έχουν ψηφίσει οι πολίτες».

Στάθηκε και στην κατάσταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «H περιφερειακή αρχή της ΝΔ δίνει 19,5 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ είναι η πίστωση για το 2023. Προχωρά σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του λιμανιού στο Κατάκολο δίνοντας 25 εκατ. ευρώ. Όχι βέβαια για να δένουν τα καΐκια τους οι "φτωχοδιάβολοι" ψαράδες, αλλά για να δένουν κρουαζιερόπλοια και μέγκαγιοτ. Επίσης, προβλέπει στο ετήσιο σχέδιο του 2023 σχεδόν 15 εκατ. ευρώ ενισχύσεις σε βιομηχανικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Τέτοιο παράδειγμα είναι και η αξιοποίηση του κτήματος Polder στην περιοχή του Μεσολογγίου, μια έκταση 1.300 στρεμμάτων που άνηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και παραχωρήθηκε στην ΠΔΕ (για 39 χρόνια) προκειμένου να δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα που θα "στηρίξει" δήθεν την ενεργειακή φτώχεια του λαού και των χιλιάδων αγροτικών οικογενειών. Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση καταστροφής γόνιμης αγροτικής γης, που έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες υπόλοιπες αντίστοιχες καταστροφές σε όλη τη χώρα με τη μετατροπή τους σε γιγάντια φωτοβολταϊκά πάρκα.

Την ίδια ώρα δεν λέει κανείς τους κουβέντα για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών που φέτος θα είναι μια από τις χειρότερες χρονιές λόγω της ακαρπίας της ελιάς ή τους τριφυλλοπαραγωγούς που έχασαν φέτος 2-3 κοψίματα και βρίσκονται σε απελπισία».

Εξηγώντας ότι σε αυτά τα βασικά ζητήματα και άλλα παραδείγματα συμφωνούν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων αστικών κομμάτων και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάλεσε τον λαό να πει «ως εδώ», ενισχύοντας αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Δίνουμε ακούραστα τη μάχη για τα προβλήματα του λαού»

«Στον δήμο μας λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, έχουμε γίνει θεατές δημοπρασίας υποψηφιοτήτων, μετακινήσεων από παράταξη σε παράταξη, αλληλοκατηγοριών, υποψηφίων που ζητούν την ψήφο σας ενάντια σε συνδυασμό ή συνδυασμούς που υπηρέτησαν, από σημαντικές πολλές φορές θέσεις, στο παρελθόν», ανέφερε από την πλευρά της η Βάνα Πατρινού, προσθέτοντας: «Τίθεται λοιπόν εύλογα το ερώτημα "γιατί όλα αυτά". Είναι θέμα προσωπικών φιλοδοξιών αυτοπροβολής; Ένδειας προγραμματικού λόγου; Ή μήπως είναι μια ακόμα απόδειξη της μη διαφοράς, επί της ουσίας, των πολιτικών που ασκήθηκαν από όλους την προηγούμενη περίοδο και που θα ασκηθούν, αν τους δοθεί η δυνατότητα και την επόμενη των εκλογών;

Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν είναι μια ευκαιριακή σύμπραξη προσώπων, υπό την αιγίδα τους ενός ή της μίας.

Έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Έδωσε ακούραστα τη μάχη την προηγούμενη περίοδο για να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της, που πρότεινε λύσεις, που σήκωσε ανάστημα σε όλες τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις. Που θα συνεχίσει να αγωνίζεται με πάθος και αποφασιστικότητα για τα δίκαια του λαού μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Που δεν θα διαλυθεί την επαύριον των εκλογών. Που δεν θα κάνει εκδουλεύσεις, δεν θα εξυπηρετήσει πολιτικές διαφορετικές από αυτές που υποσχέθηκε.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι εδώ και μετά τις εκλογές και θα δώσει όλες τις δυνάμεις της να αντισταθεί στη λαίλαπα που έρχεται, να υπερασπίσει τις λαϊκές κατακτήσεις και να παλέψει για τα λαϊκά δικαιώματα», σημείωσε και στάθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα (Υγεία, Παιδεία, καθαριότητα, ύδρευση, έλλειψη έργων υποδομής κ.ά.).

Επισημαίνοντας ότι καμιά απ’ τις μέχρι και σήμερα δημοτικές αρχές, όπως και απ’ τους συνδυασμούς του συνόλου των αστικών κομμάτων, δεν αντιστάθηκε, δεν συνέβαλε να αντιμετωπίζονται οι καθημερινές δυσκολίες και η επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα απ’ την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, για την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τόνισε πως η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει δύναμη για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Σημειώνοντας πως σε αυτό τον δρόμο πορεύονται όλοι όσοι απαρτίζουν και το δημοτικό ψηφοδέλτιο και κατέληξε: «Ελάτε μαζί μας και ρίξτε το γαρίφαλο στην κάλπη για να ανθίσουν καινούργιες δυνατότητες για μας και τα παιδιά μας».

Διαβάστηκε 184 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.