Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  12:23 μμ
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 10:37

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας: «Είναι δυνατόν η Αστυνομία να ελέγχει θύρες γηπέδων προς εξυπηρέτηση ομάδων-εταιριών;»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Δε γίνεται να είναι η Αστυνομία πανταχού παρούσα κάθε Κυριακή και για όποια έκτροπα γίνονται εντός των θυρών να είναι υπόλογοι αστυνομικοί και όχι υπεύθυνοι ομάδων».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τα δρομολογούμενα μέτρα προς αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Πανταχού παρούσα»

Ένα από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη σύσκεψη που έλαβε χώρα με εκπροσώπους ομάδων και τον Πρόεδρο της UEFA για την αντιμετώπιση της ομαδικής βίας, πρόκειται να «πονέσει» το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό αφορά τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών όπου θα γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία και όχι από τις εταιρίες φύλαξης.  Τα βασικά ζητήματα που ανακύπτουν από αυτό το μέτρο είναι δύο:

Είναι δυνατόν κάθε Κυριακή η Αστυνομία να ελέγχει τις θύρες των γηπέδων προς εξυπηρέτηση των ομάδων-εταιριών αντί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες;

Για κάθε φωτοβολίδα που θα πέφτει από τις θύρες των οργανωμένων οπαδών, θα πηγαίνει κατηγορούμενος αστυνομικός;

Τα τραγικά γεγονότα της Ν. Φιλαδέλφειας και της Θεσσαλονίκης με θύματα δύο νέους ανθρώπους υπενθυμίζουμε ότι έγιναν εκτός των αγωνιστικών χώρων. Δε γίνεται να είναι η Αστυνομία πανταχού παρούσα κάθε Κυριακή και για όποια έκτροπα γίνονται εντός των θυρών να είναι υπόλογοι αστυνομικοί και όχι υπεύθυνοι ομάδων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Δ.Α. Αιτωλίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  ΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΤΕΓΑΣ Χρήστος                                         ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης

Διαβάστηκε 412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.