Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  5:45 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 17:34

Τα τέσσερα συστατικά που θα πρέπει να έχει η κρέμα ματιών που θα προμηθευτείτε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχουν τέσσερα συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία καλό είναι να αναζητήσετε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μια κρέμα για τα μάτια σας.

Ειδικότερα:

Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και ισχυρά αντιγηραντικά. Βοηθά στην εξάλειψη των σημαδιών γήρανσης διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ παράλληλα εξομαλύνει τον τόνο και την υφή του δέρματος.

Το κρίσιμο στοιχεί στη χρήση της, ωστόσο, είναι ότι οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορεί να μην αντιδράσουν καλά σε αυτήν.

Τα προϊόντα ματιών που χρησιμοποιούν ρετινόλη συνήθως ενισχύονται με ενυδατικά, καταπραϋντικά συστατικά (όπως το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια) για να αντισταθμίσουν ή να μειώσουν την πιθανότητα ερεθισμού.

Για να δώσετε στο δέρμα σας ακόμη μεγαλύτερη προστασία από την ευαισθησία, διατηρώντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα της ρετινόλης, εφαρμόστε μια απαλή ενυδατική κρέμα πάνω από τη ρετινόλη ή επιλέξτε ένα πιο παχύρρευστο προϊόν ρετινόλης, αντί για ελαφρύτερου βάρους ενισχυτές ή ορούς.

Κεραμίδια

Ένας υγιής δερματικός φραγμός είναι απαραίτητος για να βοηθήσει το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία. Εάν η αναλογία των κεραμιδίων στο δέρμα δεν είναι η κατάλληλη, ο δερματικός φραγμός μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα ερεθισμό, ξηρότητα και φαγούρα.

Οι κρέμες ματιών με κεραμίδια μπορούν να βοηθήσουν στην αναπλήρωση της φυσικής παραγωγής κεραμιδίων του δέρματος, η οποία εξαντλείται καθώς μεγαλώνουμε, αλλά μπορεί, επίσης, να μειωθεί λόγω ποικίλων άλλων παραγόντων, όπως η ακμή, το έκζεμα και το έντονα ξηρό δέρμα.

Αντιοξειδωτικά

Τα οφέλη των βιταμινών C και Ε που ενεργοποιούν, αποσυμφορούν και μειώνουν τους μαύρους κύκλους, τις καθιστούν «ήρωες» για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Θα τις βρείτε σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να δείχνετε πιο ξεκούραστη και ξύπνια.

Παρέχουν, επίσης, αντιοξειδωτική προστασία από τη ρύπανση και άλλους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, ένα ζωτικό μέρος της εξίσωσης για τα μάτια.

Νευροπεπτίδια

Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και δεν ανέχεται πιο βαριά αντιγηραντικά συστατικά όπως η ρετινόλη, τα νευροπεπτίδια μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Παρόμοια με τη ρετινόλη, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά θεωρούνται ως μια ασφαλέστερη και πιο φυσική επιλογή.

Τέλος, για τις κρέμες ματιών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο δείκτης προστασίας είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, αλλά όχι απαραίτητο συστατικό τους, εφόσον χρησιμοποιείτε ένα άλλο προϊόν αντηλιακής προστασίας που είναι αρκετά ήπιο για την περιοχή των ματιών.

pronews.gr

Διαβάστηκε 478 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.