Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  6:22 πμ
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 12:39

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Βονίτσης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο. Το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Λιτανεία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Κυψέλης Αγρινίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Τριάντη.

Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Σιταραλώνων Θέρμου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σιλουανού Ψιλιά. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη.

Διαβάστηκε 408 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.