Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:22 πμ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 13:40

Αγρυπνία Αγίου Παϊσίου στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
"Τo Αγρίνιο  τίμησε και εφέτος  τον Όσιο  Παΐσιο"
Οι πιστοί  στο Αγρίνιο  τίμησαν σε πολλές λατρευτικές ευκαιρίες  τον   Όσιο  Παΐσιο τον Αγιορείτη. Πλήθος  κόσμου  συμμετείχε  στην Αγρυπνία  που τελέστηκε και εφέτος  στο προαύλιο  του Αγίου Δημητρίου  Αγρινίου, στον χώρο  του Μαρτυρίου του  Νεομαρτυρα Αγίου  Ιωάννου, στον οποίο  προσευχόταν  ο Άγιος  όταν ως στρατιώτης  υπηρετούσε στο Αγρίνιο.  Πιστοί  κάθε ηλικίας  και κυρίως  νέες οικογένειες  με μικρά  παιδιά  συμμετείχαν  με αρτοκλασία, προσκύνησαν τα ιερά λείψανα, έλαβαν  τη χρήση  με ιερό Ευχέλαιο και κοινωνησαν των  Αχράντων Μυστηρίων.
 
Συγκινητική  ήταν  και η προσφορά  αρτοκλασίας  από το σύλλογο Νέα Γη  από τα "Αη Βασιλιωτικα", αφού  με την ευχή  και καθοδήγηση  του Σεβαδμιωτατου Μητροπολιτου μας κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ  οργανώνεται  η νέα ενορία  που θα τιμά  τον Όσιο Παΐσιο  και τον Όσιο Πορφύριο και θα περιλαμβάνει τις εργατικές κατοικίες, την περιοχή  του 13ου Δημοτικού   (Αη Βασιλιωτικα),  το Βελούχι  και την Λεύκα. 
 
Ο Όσιος  Παΐσιος  θα έχει  μελλοντικά  το δικό  του Ναό  στο Αγρίνιο  όπου οι πιστοί  θα τιμούν την μνήμη του και οι νεώτερες  γενιές  θα γαλουχουνται  από  την Ελληνορθοδοξη διδασκαλία του.
Διαβάστηκε 581 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.