Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  12:24 πμ
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 00:27

«Daily Camp» από το Δήμο Αγρινίου: 120 παιδιά κάθε εβδομάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλο το ενδιαφέρον των γονιών και σκέψεις να παραταθεί η διοργάνωση για μία ακόμη εβδομάδα

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ως προς την συμμετοχή των παιδιών η φετινή διοργάνωση «Daily Camp» από το Δήμο Αγρινίου! Πέρυσι συμμετείχαν 80 παιδιά την εβδομάδα, ενώ φέτος ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 120, ενώ το ενδιαφέρων ήταν μεγαλύτερο ωστόσο ξεπερνούσε τις δυνατότητες της διοργάνωσης.

Η αρχή έγινε στις 19 Ιουνίου και είναι για τέσσερις εβδομάδες, αν και μετά το ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην διοργάνωση για ακόμη μια εβδομάδα!

Παιδιά από 5 ετών μέχρι και 12 έχουν την δυνατότητα καθημερινά από το πρωί μέχρι και τη 13.00 το μεσημέρι να παίζουν με την καθοδήγηση γυμναστών ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ να ασχολούνται με το στίβο, την κολύμβηση, όπως επίσης να κάνουν χορό ή να ασχολούνται με διάφορες άλλες αθλοπαιδιές στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης».

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ» για το Daily Camp τόνισε:

«κάθε εβδομάδα έχουμε 120 παιδιά και με τον αριθμό αυτό έχουμε εξαντλήσει το όριο της φετινής διοργάνωσης. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επιθυμία και ζήτηση ώστε να έρθουν στο Daily Camp του Δήμου Αγρινίου περισσότερα παιδιά, αλλά επειδή στο πρόγραμμα υπάρχει και κολύμβηση και εκεί για λόγους ασφαλείας ο κάθε γυμναστής μπορεί να έχει υπ’ ευθύνη του μέχρι και 30 παιδιά για μόνο μία ώρα και πρέπει να κάνουν χρήση της πισίνας τέσσερα τμήματα, γι’ αυτό έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας.

Υπάρχουν σκέψεις να παρατείνουμε το Daily Camp για μία εβδομάδα, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Η αρχή του προγράμματος έγινε στις 19/06 και αφορούσε όλα τα παιδιά του Δήμου Αγρινίου, αλλά τα παιδιά των υπαλλήλων του Δήμου Αγρινίου, αν και εφόσον το επιθυμούσαν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο Daily Camp δωρεάν μόνο για μια εβδομάδα από τις τέσσερις του προγράμματος.

Οι ώρες απασχόλησης των παιδιών είναι μεταξύ 08.30 και 13.00. Κατά τις ώρες αυτές τα παιδιά, με την εποπτεία και την καθοδήγηση γυμναστών, μπορούν να παίζουν διάφορα παιχνίδια, να κάνουν διάφορες αθλοπαιδιές, να παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ να ασχολούνται με το στίβο, κολύμβηση, αλλά και να κάνουν χορό.

Πέρυσι είχαμε λιγότερα παιδιά, περίπου 80 άτομα την εβδομάδα, αλλά φέτος πιστεύουμε πως ένα ακόμη κίνητρο για τους γονείς ήταν ότι το κόστος συμμετοχής του παιδιού τους για μια εβδομάδα ήταν 30 ευρώ και αυτό τους έδωσε μεγαλύτερη δυνατότητα. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και γι αυτό και η σκέψη για παράταση μιας ακόμη εβδομάδα, αλλά αν τελικά αποφασιστεί θα ανακοινωθεί».

Ο Δήμος Αγρινίου πριν την πανδημία πραγματοποιούσε τη διοργάνωση αυτή με ιδιαίτερη συμμετοχή και μεγάλη αποδοχή από τους γονείς ενώ η διοργάνωση, μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας αποτέλεσε ευχάριστη «ανάσα» για τα παιδιά, μετά από δύο χρόνια που ο χειμώνας έβρισκε όλους έγκλειστους λόγω covid-19 και το καλοκαίρι σαφώς δεν ήταν το αναμενόμενο για τον καθένα.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 376 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.