Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:28 πμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 18:41

Η υποψήφια δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Βάνα Πατρινού για την ανακύκλωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η διαχείριση και εναπόθεση των σκουπιδιών στον Δήμο της Ι.Π.Μεσολογγίου και στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει. Αποσπασματικές και ευκαιριακές λύσεις  δεν δίνουν διέξοδο στο πρόβλημα, αντιθέτως το οξύνουν.

Αιτία της άθλιας κατάστασης στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο σχεδιασμός από κεντρικό και τοπικό κράτος με βάση το ποσοστό κέρδους των επιχειρηματιών.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα τομέα «χρυσάφι» για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ήδη αρκετές ιδιωτικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στον κλάδο με τεράστιο κέρδος. Περί το 1 δις ευρώ πρόκειται να ξεκοκαλίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020  για την διαχείριση των απορριμμάτων, που θα φορτωθούν στις πλάτες της εργατικής λαϊκής οικογένειας των δήμων.

 Το κόστος όμως - οικονομικό, περιβαντολλογικό, εργασιακό- μετακινείται πάντα στις πλάτες των δημοτών. Δεν είναι τυχαίο ότι το κράτος μεθόδευσε συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια την δημιουργία αδιεξόδων, όπως στην περίπτωση των ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.

Η άθλια συνεπώς κατάσταση που διαμορφώνεται δεν οφείλεται σε άγνοια ή σε αμέλεια αλλά στον σχεδιασμό από το αστικό κράτος: Το κεφάλαιο, την ΕΕ, την Κυβέρνηση και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την Περιφέρεια και τις δημοτικές αρχές, προωθώντας μια ανάπτυξη σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Πρόσφατα γίναμε θεατές ανάθεσης της διαχείρισης της Ανακύκλωσης σε ιδιώτη από τον Δήμο, με ταυτόχρονη προσφορά σε αυτόν οχημάτων και καυσίμων. Ανάθεση που κινείται στα πλαίσια της προαναφερόμενης πολιτικής.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι θέμα βαθειά πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό. Αποτελεί τμήμα της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής και της επίθεσης που δέχονται τα λαϊκά στρώματα. Έχει να κάνει με τον δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί η κάθε πολιτική και οι δρόμοι είναι δύο: Η καπιταλιστική ανάπτυξη για τα κέρδη του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων και ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Δεν γίνεται να υπηρετούνται ταυτόχρονα και τα κέρδη των ιδιωτών και οι ανάγκες των εργαζομένων και των δημοτών.

Αυτοί οι δρόμοι είναι αντίθετοι μεταξύ τους, δεν γίνεται ταυτόχρονα να υπηρετούνται και τα κέρδη και οι ανάγκες των εργαζομένων.

Η ΛΑΪΚΉ  ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, επαγγελματίες  μικρέμπορους όλο το λαό  να οργανώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των δικών τους σύγχρονων αναγκών

Διεκδικούμε:

1. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα.

2. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

3. ΠΛΗΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

4. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

5. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ-ΤΕΧΝΙΚΟΥ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

6.Να γίνει άμεσα πλήρη ενημέρωση  για την κατάσταση  του ΧΥΤΑ

 
Πατρινού Βάνα,
υποψήφια δήμαρχος με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



Διαβάστηκε 372 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία