Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:46 πμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 23:54

Δείτε ποιες είναι οι πέντε τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχουν μέρες που αισθάνεστε κακόκεφοι και χωρίς διάθεση να κάνετε το παραμικρό.

Οι λόγοι πολλοί: μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, συγκρούσεις με τα παιδιά, απογοητεύσεις.

Πολλοί άνθρωποι όταν αισθάνονται απογοητευμένοι πηγαίνουν για μια βόλτα, ακούνε μουσική ή τρώνε!

Το φαγητό όντως μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας αρκεί να ξέρετε τι πρέπει να τρώτε.

Τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Η ζάχαρη απελευθερώνεται αργά στον οργανισμό όταν συνδυάζεται με φυτικές ίνες, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα γεγονός που επιδρά θετικά στη διάθεση.

Αυγά

Τα αυγά, είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και βιταμίνες D και B12. Περιλαμβάνουν τη χολίνη, μια βιταμίνη που υποστηρίζει το νευρολογικό σύστημα και ενισχύει τη διάθεση.

Σπόροι chia

Οι σπόροι chia (τσία) αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς υπερτροφές με πολλά θρεπτιά συστατικά.Είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, α-λινολενικό οξύ, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες και βοηθούν στην ανακούφιση από την ένταση και το άγχος.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα πιο συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Επίσης, αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης E, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Σοκολάτα

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, τα οποία προκαλούν διαστολή των αγγείων και μείωση της αρτηριακής πίεσης, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Λίγη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο μειώνει το άγχος και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, την κατάθλιψη και την κόπωση.

pronews.gr

Διαβάστηκε 518 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.