Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  12:17 μμ
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 01:13

7ο Γυμνάσιο Αγρινίου – Κτίριο «διαμάντι» (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

7ο Γυμνάσιο Αγρινίου – Κτίριο «διαμάντι». Ένα από τα πιο σύγχρονα σχολικά κτίρια στην Ελλάδα κατασκευάζεται αυτή την στιγμή για να στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο της πόλης όπως αναφέρειη εφημερίδα “Συνείδηση”. Ποια είναι τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπό κατασκευή κτιρίου που είναι «οδηγός» για το μέλλον

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ένα κτίριο «στολίδι» κατασκευάζεται στο Αγρίνιο, στην περιμετρική οδό, για να στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο, το οποίο επί χρόνια βρίσκεται σε μισθωμένο κτίριο χωρίς να διαθέτει τις σύγχρονες προδιαγραφές για σχολική στέγη.

Το υπό κατασκευή κτίριο θα είναι από τα πλέον σύγχρονα σε όλη την Ελλάδα και κυρίως θα παραμένει σύγχρονο και για τις επόμενες γενιές, καθώς διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι «οδηγός» για τις κατασκευές στο μέλλον!

Οι εργασίες ξεκίνησαν πέρυσι και προβλέπεται να ολοκληρωθούν με τη νέα σχολική χρονιά. Κάποια εκ των ιδιαίτερων τεχνικών στοιχείων του κτιρίου είναι ότι θα διαθέτει φυτεμένο δώμα, φωτοβολταϊκά συστήματα που θα παράγουν το μεγαλύτερο κομμάτι ενέργειας που θα χρειάζεται το κτίριο, θα διαθέτει τη δυνατότητα συλλογής και αξιοποίησης του βρόχινου νερού για το πότισμα, θα διαθέτει εξωτερική θερμοπρόσοψη και είναι γενικότερα θα είναι ένα κτίριο ενεργειακής κλάσης Α plus.

Γενικά μπορεί η χωροθέτηση να γίνεται σε προγενέστερο στάδιο για την κατασκευή δημόσιον κτιρίων και για την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, αλλά για το συγκεκριμένο κτίριο διαθέτει κομβικό σημείο, που μπορεί να εντάξει με τους πολλούς χώρους δραστηριότητες της πόλης λ.χ αθλητικές και έτσι να «συμβαδίσει» άνετα με την σύγχρονη φιλοσοφία των κοινωνιών και του Υπουργείου Παιδείας, που είναι τα δημόσια κτίρια να έχουν τις δυνατότητες να είναι κομμάτι της γειτονιάς και της πόλης και να χρησιμοποιούνται για διάφορες δραστηριότητες, αρκεί να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανόνες ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έχει ουκ ολίγες φορές εκφράσει την χαρά του και την ικανοποίησή του που εξασφαλίστηκαν χρήματα για την κατασκευή ενός τόσο σύγχρονου κτιρίου, το οποίο θα παραμείνει σύγχρονο και για τις επόμενες γενιές.

Η δυναμικότητα του κτιρίου θα είναι για 280 με 300 μαθητές, θα διαθέτει ευάερες και ευήλιες αίθουσες διδασκαλίας, που για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνασίου έχει μεγάλη σημασία, γιατί τώρα στεγάζονται σε ένα κτίριο που είναι πολυκατοικία και όχι κτίριο σχολείου.

«Θα διαθέτει επιπλέον εργαστήριο φυσικών επιστημών, πληροφορικής, τεχνολογίας, καλλιτεχνικών, θα διαθέτει βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων με τεχνικές προδιαγραφές για υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, οι αίθουσες θα είναι εξοπλισμένες με όλα τα σύγχρονα μέσα των νέων τεχνολογιών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην εκπαίδευση.

Θα διαθέτει θέρμανση και ψύξη με σύγχρονα συστήματα, τόσο σύγχρονα που μέχρι και το νερό της βροχής θα μπορεί να αξιοποιεί. Θα είναι ένα πράσινο κτίριο και η διδασκαλία θα γίνεται σε ένα άνετο ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον για τα παιδιά.

Ο χώρος αυτός θα επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν πολλές δυνατότητες και πολλά ταλέντα, καθώς θα μπορούν να διοργανωθούν πολλές εκδηλώσεις, να λειτουργεί η χορωδία μας, να ανεβάζουμε θεατρικές παραστάσεις, ενώ θα διαθέτει και γήπεδο για βόλεϊ και μπάσκετ.

Θα διαθέτει επίσης έναν ημιστεγασμένο χώρο για τη γυμναστική των μαθητών όταν βρέχει, θα διαθέτει κερκίδες εξωτερικές, τις οποίες θα μπορούμε εκτός των άλλων να χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, γιατί πλέον υπάρχει ανάγκη για τέτοιες μεθόδους διδασκαλίας στην εκπαίδευση γενικότερα.

Σκοπός είναι το κτίριο να μπορεί να χρησιμοποιείται πολλές ώρες προς όφελος των μαθητών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής και της πόλης. Η λογική και του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι τα κτίρια εφαρμόζοντας τους νόμους και τους κανόνες ασφαλείας να είναι διαθέσιμα στην γειτονιά και στην πόλη και αυτός είναι ο στόχος μας, όπως και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» τόνισε η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου Θεοδώρα Μαργάρα.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 481 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.