Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  10:23 πμ
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 20:40

«Οδός Γεωργάκη Α. Τσούτσου» ο δρόμος για το «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα τελέστηκαν ,το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου, τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Εργαστηρίου «Παναγία  Ελεούσα».

Ελαβαν χώρα παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού, αυτοδιοικητικών και φορέων της περιοχής, πολιτευτών καθώς και πλήθους κόσμου, μελών και φίλων του Εργαστηρίου.

Μία ημέρα που χαρακτηρίζεται «σταθμός» για την πορεία του Εργαστηρίου, που απέκτησε δύο νέα κτήρια «οχυρά», όπως χαρακτηρίστηκαν για να εξασφαλιστούν οι ανάγκες και η ποιότητα διαβίωσης των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και ιδιαίτερα αυτών που στερούνται γονεϊκής φροντίδας.

Συγκινητική ήταν η ομιλία της επίτιμης προέδρου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», Μαρίας Τσούτσου. Πρόκειται για την μητέρα του αείμνηστου Γιώργου Αλεξίου Τσούτσου, την γυναίκα με την πρωτοβουλία της οποίας το Εργαστήρι ιδρύθηκε και λειτούργησε το 1990.

Η κ. Τσούτσου, εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε ότι τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι το όνομα του αείμνηστου γιού της δόθηκε στο δρόμο του Εργαστηρίου, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν θερμά.

Το αρχικό όραμα της Μαρίας Τσούτσου ήταν να δοθεί εκπαίδευση, φως, ελπίδα, χαμόγελο στα παιδιά με νοητική υστέρηση, να βγουν τα ίδια και οι οικογένειές τους από την κατάσταση του στίγματος στο επίπεδο της ισοτιμίας και της ισονομίας με τους άλλους πολίτες.

Η κυρία Τσούτσου έκανε μια καινοτόμο δράση, ένα έργο αυτόχθονο, βαθύτατα ανθρώπινο, χρήσιμο για την κοινωνία και τον νομό, σε εποχή αποκλεισμού των νοητικώς υστερούντων ατόμων και των οικογενειών τους. Το έργο της έδωσε ελπίδα και ανάσες ζωής στους γονείς που έφεραν το κοινωνικό στίγμα για τα ξεχασμένα ξεχωριστά παιδιά τους.

Και αυτή πλέον μπορεί να αισθάνεται περήφανη και ο αγαπημένος της Γεωργάκης για να χαμογελά από εκεί ψηλά…

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 411 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 20:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.