Δευτέρα, 7η Οκτωμβρίου 2024  10:25 πμ
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 20:28

Δυο νέες στέγες της αγάπης στο Αγρίνιο - υλοποιήθηκε το όραμα του «Παναγία Ελεούσα» (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκαινιάστηκαν σήμερα, Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, οι δύο νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο και το γεγονός αυτό μόνο χαρά και ικανοποίηση προκαλεί στην τοπική κοινωνία.

Η κατασκευή τους χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με προϋπολογισμό ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου.

Όπως άλλωστε επισήμανε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης «πρόκειται για έργα που μεγεθύνουν το πλέγμα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας στην Αιτωλοακαρνανία, σύγχρονους χώρους που ενισχύουν τις διαρκείς προσπάθειες αποϊδρυματοποίησης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, έργα που τελικά μετράνε το επίπεδο του πολιτισμού μας ως κοινωνία και το «μπόι» της καρδιάς μας ως άνθρωποι».

Το «Παναγία Ελεούσα» είναι ένα κόσμημα της Αιτωλοακαρνανίας, εδρεύει σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και με τις νέες κτηριακές υποδομές που απέκτησε, στη θέση Ψηλογέφυρο , θα είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσει στα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες- και ιδιαίτερα σε αυτά που στερούνται γονεϊκής φροντίδας- αξιοπρεπή διαβίωση σε συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση εγκαινίων το «παρών» έδωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός ο οποίος και τέλεσε τον αγιασμό καθώς και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Παρέστησαν εξάλλου πολλοί συμπολίτες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, χαρακτήρισε τα νέα κτίρια «οχυρά» για το Εργαστήρι , ευχαρίστησε τον Δήμο Αγρινίου για την καλή συνεργασία για την πραγμάτωση του έργου ενώ απευθυνόμενος προς τους ανθρώπους του Εργαστηρίου υπογράμμισε του κάλεσα  «Μη σταματάτε να σχεδιάζετε και υλοποιείτε. Μη σταματάτε να ζητάτε περισσότερα. Θα είμαστε δίπλα σας». Τους εξέφρασε άλλωστε «θερμά συγχαρητήρια για τις μεγάλες και πολύχρονες προσπάθειές τους, στην υπηρεσία του ευάλωτου ανθρώπου!».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισήμανε το σπουδαίο έργο και την προσφορά του Εργαστηρίου. «Μπράβο στους ανθρώπους του “Παναγία Ελεούσα” γιατί διαμόρφωσαν την συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Μας κάνετε περήφανους Αγρινιώτες», είπε χαρακτηριστικά.

Η ιδρύτρια και Επίτιμη προέδρος του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», Μαρία Τσούτσου, συγκίνησε ακόμη μια φορά ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι το όνομα του αείμνηστου γιού της , Γιώργου, δόθηκε στο δρόμο για το Εργαστήρι .

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του «Παναγία Ελεούσα», Διονυσία Σαμαντά, ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για την πραγμάτωση αυτού του οράματος καθώς και όσους στηρίζουν ενεργά το Εργαστήρι.

Τιμήθηκαν άλλωστε από τους ανθρώπους του «Παναγία Ελεούσα» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Αγρινίου καθώς και ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας (επι των ημερών του έγινε η ένταξη του έργου) ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την περιφερειακή σύμβουλο Αγγελική Ρούσση-Ντζιμάνη.

Μετά τη σύντομη τελετή των εγκαινίων καθώς ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο και εξωτερική σκάλα για την πρόσβαση από το υπόγειο προς τον περιβάλλοντα χώρο. Για την είσοδο στο κτίριο κατασκευάστηκε ειδική ράμπα για Α.Μ.Ε.Α. ενώ για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων δημιουργήθηκε υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ με ειδική επίστρωση.

nektariosfarmakis 26 3 2023

georgospapanastasioy 26 3 2023

   

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 494 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.