Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:28 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 14:13

Έρχονται αποζημιώσεις απ’ τον ΕΛΓΑ και στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτικά όλες οι περιοχές, οι πληγέντες παραγωγοί των οποίων θα αποζημιωθούν.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ανάθεση στον ΕΛ.Γ.Α. της υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολισθήσεις, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις, παγετοί, υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2021.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, για την αντιστάθμιση των ζημιών απώλειας φυτικής παραγωγής δεν ισχύει ο περιορισμός σχετικά με το ηλικιακό όριο των 70 ετών προκειμένου να εγκριθεί η κρατική ενίσχυση.

Επίσης, εντάσσονται, ως επιλέξιμες ενίσχυσης απώλειας παραγωγής, οι καλλιέργειες των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Λευκάδας.

Οι οριοθετημένες περιοχές, για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων του ν. 4797/2021 (Α’ 66), για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες και ειδικότερα από πλημμύρες 4.1.2021 στην Π.Ε. Σερρών, πλημμύρες 11-12.1.2021 και 1.2.2021 στην Π.Ε. Έβρου, πλημμύρα 11.12.2021 στην Π.Ε. Φθιώτιδος, καθώς και πλημμύρες 15-16.10.2021 και 11-12.12.2021 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, όπως αναλυτικά αναφέρονται στα σχετικά φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και στον Πίνακα που ακολουθεί, εντάσσονται στην παρούσα απόφαση ως επιλέξιμες, για την αντιστάθμιση ζημιών φυτικού κεφαλαίου και μόνο, εφόσον υποβληθούν σχετικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης, στο πλαίσιο με της ανακοίνωσης του προγράμματος, μετά από βεβαίωση της αρμόδιας Περιφέρειας ότι δεν καταγράφηκαν οι ζημιές αυτές από τις αρμόδιες Επιτροπές Κρατικής Αρωγής και δεν συμπεριλήφθηκαν στις βεβαιώσεις, ούτε στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της Περιφέρειας για την καταβολή επιχορήγησης στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής.

Σε περίπτωση που έχει καταβληθεί ενίσχυση/επιχορήγηση, οι ζημιές αυτές κρίνονται μη επιλέξιμες και δεν εντάσσονται στις διατάξεις της παρούσας.

Διαβάστηκε 652 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία