Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2023  4:44 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 23:44

Οι Άγιοι που μαρτύρησαν στην Αφρική (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι Άγιοι που μαρτύρησαν στην Αφρική. Πάνω από 80.000 και πλέον Βανδάλων που μετέβηκαν στην Αφρική εξαπέλυσαν με τρομερή μανία και σκληρότητα από κάθε άλλο βάρβαρο κατακτητή, διωγμό έναντι των ορθοδόξων πληθυσμών της Αφρικής.

Τα μαρτύρια ήταν φρικτά, χωρίς όρια, και επινοούσαν συνεχώς νέα βασανιστήρια με σκοπό να αναγκάσουν τους μάρτυρες του Χριστού να αφήσουν την Ορθοδοξία.

Η Εκκλησία μας τιμά αυτούς τους μάρτυρες, οι οποίοι μέχρι και την τελευταία τους αναπνοή ανέπεμπαν ύμνους και δοξολογούσαν τον Θεό, διότι πολλούς από αυτούς τους έκαιγαν ζωντανούς ή τους σκότωναν μέσα στις εκκλησίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Βλέπετε ότι οι αληθινοί μαθητές του Χριστού, δεν φοβόντουσαν ούτε ντρεπόντουσαν να ομολογήσουν ότι είναι χριστιανοί. Είχαν αφιερώσει τη ζωή τους και την ψυχή τους ολοκληρωτικά στον Θεό, χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες των βασάνων που θα τους αφαιρούσε την ίδια τους τη ζωή.

Μακάρι κι εμείς να έχουμε αυτό το φρόνημα των Αγίων Μαρτύρων και να ομολογούμε κι εμείς την αληθινή πίστη μας στον Τριαδικό Θεό μας.--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 129 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News