Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:16 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 21:05

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα φέρει μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χατζηδάκης: «Δε πάμε να εφαρμόσουμε την Κάρτα με τον ίδιο τρόπο παντού»

«Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Πέρα από τη μείωση των εισφορών κατά 5% που έχει ήδη γίνει, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση». Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (6/12).

«Προφανώς δε πάμε να εφαρμόσουμε την Κάρτα με τον ίδιο τρόπο παντού», διευκρίνισε ο Υπουργός. «Γι’ αυτό προχωρούμε σταδιακά και συναινετικά. Εφαρμόζουμε το μοντέλο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου και με βάση τις προτάσεις που θα προκύψουν από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους».

Όπως είπε, ο διάλογος θα ξεκινήσει αμέσως με τις εταιρείες security και τις ασφαλιστικές εταιρείες, θ’ ακολουθήσουν οι ΔΕΚΟ και η βιομηχανία και κατόπιν ο Τουρισμός και η Εστίαση.

Τί είπε για ΤΕΚΑ και συντάξεις

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Για τις εκκρεμείς συντάξεις: «Οι συντάξεις απονέμονται μεσοσταθμικά σε 60 ημέρες έναντι 74 στη Γερμανία. Μετά την επίλυση του προβλήματος των εκκρεμών κύριων συντάξεων, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την εκκαθάριση των επικουρικών. Είναι θέμα λίγων μηνών να ολοκληρωθεί και αυτή».
  • Για τις αυξήσεις στις συντάξεις: «Η αύξηση 7,75% στις συντάξεις που θα δοθεί τον Ιανουάριο προκύπτει από μαθηματικό τύπο που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και είναι το ανώτερο ποσοστό που μπορεί να δοθεί. Ένας στους δύο συνταξιούχους θα δει του χρόνου μια επιπλέον σύνταξη τουλάχιστον».
  • Για το ΤΕΚΑ: «Στο νέο ταμείο επικουρικής ασφάλισης για τους νέους (ΤΕΚΑ) έχουν ενταχθεί πολύ περισσότεροι από όσους υπολόγιζε ακόμη και το ίδιο το Υπουργείο. Στις αρχές του χρόνου υπολογίζαμε ότι θα έμπαιναν 60.000, το καλοκαίρι περιμέναμε 80.000 και τώρα φαίνεται ότι πάμε για πάνω από 140.000. Η ανεργία μειώθηκε συνολικά από το 17,5 στο 11,6%».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 337 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία