«Τα Παιδιά και τα Πουλιά» ήταν ο τίτλος της Δράσης που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο «λιμανάκι» Αιτωλικού.

Στη Δράση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανάσες Πολιτισμού 2022» που διοργανώνει ο Σύλλογος και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, συμμετείχαν μαθητές του Α’ και Β’ Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού.


Σε έναν πανέμορφο χώρο, οι μικροί μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους και με την καθοδήγηση των εικαστικών Μιχάλη Κοτσαρη και Salvina Giaraca, δημιούργησαν υπέροχα έργα με τη δική τους αυθόρμητη και ευαίσθητη ματιά. Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν αργότερα, σε μια παράλληλη εικαστική δράση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος.


Σε σχετική ανακοίνωση, ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό», αναφέρει:

«Ευχαριστούμε για την θερμή ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και την άψογη συνεργασία, τους Δασκάλους και τους Διευθυντές του Α’ και Β΄Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας! Η περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών και η εικαστική της αποτύπωση μέσα από αυτήν την δράση, οδηγεί σε έναν καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας!

Να σημειώσουμε, ότι εδώ και ένα χρόνο δημιουργήθηκε το Τμήμα Περιβαλλοντολογικής Ευαισθητοποίησης του Συλλόγου μας στο οποίο έχει ενταχθεί η Εθελοντική Ομάδα που ανέδειξε και συντηρεί το “Λιμανάκι” Αιτωλικού, της οποίας στηρίζουμε τις προσπάθειές και ευχαριστούμε για το έργο της!».


agrinionews.gr