Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:32 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 20:43

Τραχανόπιτα με πέτρα | Η ζωή στο χωριό (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τραχανόπιτα, μια πίτα που κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον με τις παραδοσιακές πίτες του τόπου μας.Με βαθιές ρίζες στη χώρα μας, μοσχοβολάει παράδοση και ξυπνάει μνήμες από το χωριό και τη γιαγιά.

Γίνεται εύκολα, με αγνά υλικά όπως ελληνικό ζυμαρικό, φρέσκα αυγά, φέτα και γάλα, τα οποία δημιουργούν ένα πεντανόστιμο συνδυασμό γεύσεων.

Στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας, η Γιολάντα και ο Παύλος μας υποδέχονται στο χωριό τους, μας μαγειρεύουν οι ίδιοι την παραδοσιακή τραχανόπιτα με χειροποίητα φύλλα που στην τοπική διάλεκτο ονομάζονται πέτρα, ντόπια κρεατικά, και μας τραγουδούν όπως παλιά για "Τη χρυσή τους την παρέα"...!

 

Διαβάστηκε 1350 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis